Γερουσιαστής χρησιμοποίησε χρήματα της εκστρατείας του για να αγοράσει βιντεοπαιχνίδια


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου 2019, 20:16

Ένας γερουσιαστής των ΗΠΑ χρησιμοποίησε περισσότερα από 150.000 δολάρια από τα χρήματα της πολιτικής του εκστρατείας για να αγοράσει βιντεοπαιχνίδια στο Steam και αεροπορικά εισιτήρια για τα κατοικίδιά του, ανάμεσα σε άλλες αγορές.


Ο γερουσιαστής Duncan D. Hunter δήλωσε “ένοχος” ενώπιον του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου την περασμένη Τρίτη. Η ιστορία του όμως έχει ξεκινήσει το 2016. Ερευνητές τον είχαν ανακρίνει για τα έξοδα του ιδίου και της οικογενείας του, αλλά και για την πολυτελή τους καθημερινότητα.

 


Η San Diego Union-Tribune δημοσίευσε ότι ανάμεσα στα εν λόγω έξοδα, ο γερουσιαστής είχε ξοδέψει 1.302 δολάρια σε βιντεοπαιχνίδια στο Steam. Έκτοτε, η σύζυγος του γερουσιαστή, Margaret E. Hunter, επίσης φάνηκε ότι εμπλέκεται στο σκάνδαλο.


Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ προσέθεσε τα εξής:


“Όπως αναφέρθηκε λεπτομερώς στο κατηγορητήριο, το ζεύγος Hunter έκλεψε χρήματα από την εκστρατεία για αντικείμενα ιδιαίτερα ασήμαντα, όπως φαγητό, εισιτήρια κινηματογράφου, παπούτσια, βιντεοπαιχνίδια, παιχνίδια LEGO και Playdoh, έξοδα σούπερ μάρκετ, τρόφιμα για σκύλους αλλά και έξοδα διαμονής σε πολυτελή ξενοδοχεία και αεροπορικά εισιτήρια για τα δυο κατοικίδια κουνέλια τους – όλα αυτά, ενώ η οικογένειά βρισκόταν σε βαθύ χρέος.”

  

Η μέγιστη ποινή για τους κατηγορουμένους είναι φυλάκιση 5 ετών και πρόστιμο 250.000 δολαρίων.

 

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου 2019, 20:16

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει