Για ανθρωποκτονία κατηγορείται ο 50χρονος που έπεσε με το αυτοκίνητό του επάνω σε πεζούςΓερμανοί εισαγγελείς απήγγειλαν κατηγορίες εις βάρος ενός άνδρα, ο οποίος συνελήφθη ανήμερα την Πρωτοχρονιά κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας επειδή οδήγησε το αυτοκίνητό του πάνω σε πλήθος που γιόρταζε την έλευση του νέου έτους σε δύο διαφορετικές πόλεις, μια στην πόλη Μπότροπ και μια στην Έσση, ανακοίνωσε την Τετάρτη η αστυνομία.

Ο 50χρονος Γερμανός οδήγησε την Μερσεντές του πάνω στο πλήθος στο Μπότροπ με αποτέλεσμα να τραυματιστούν οκτώ ξένοι και το κίνητρο της επίθεσής του χαρακτηρίστηκε ρατσιστικό.

Στη συνέχεια ο ίδιος οδήγησε το αυτοκίνητό του στη γειτονική Έσση, όπου αποπειράθηκε αλλά απέτυχε να πέσει πάνω σε ανθρώπους που περίμεναν σε μια στάση λεωφορείου. Τον σταμάτησε η αστυνομία και συνελήφθη.

Η αστυνομία στην πόλη Μίνστερ δήλωσε ότι ένας δικαστής έκανε δεκτό το αίτημα των εισαγγελέων να απαγγελθούν επισήμως πολλαπλές κατηγορίες εις βάρος του άνδρα αυτού για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Από τους οκτώ τραυματίες οι επτά έχουν καταγωγή από τη Συρία και το Αφγανιστάν. Ο όγδοος τραυματίας, ο οποίος φέρει ελαφρύ τραύμα στο πόδι, είναι ένας 34χρονος Γερμανός τουρκικής καταγωγής από την Έσση.

Μια γυναίκα συριακής καταγωγής, η οποία υπέστη απειλητικά για τη ζωή της τραύματα, υποβλήθηκε σε επείγουσα χειρουργική επέμβαση και νοσηλεύεται, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο συλληφθείς προέβη σε ρατσιστικά σχόλια όταν οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν κοντά στην Έσση, πρόσθεσε η αστυνομία.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 3 Ιανουαρίου 2019, 03:41

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει