Για “εξαγγελίες θεσμικών εκτροπών” κατηγορεί η ΝΔ τον ΣΥΡΙΖΑΠρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 9 Φεβρουαρίου 2022, 18:15

Για «εξαγγελίες θεσμικών εκτροπών» κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ η Νέα Δημοκρατία. Σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι «στο σημερινό του show, ο Παύλος Πολάκης υποσχέθηκε κρατικοποιήσεις των πάντων -και όσων, δηλαδή, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εκχώρησε στο Υπερταμείο».

Προσθέτει ότι «πρόκειται για το σοβιετικό οικονομικό μοντέλο του κ. Πολάκη και των περισσότερων στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έμεινε όμως εκεί, εξαγγέλλοντας και μια “δεύτερη σχολή δικαστών”, η οποία προφανώς θα λειτουργεί ως η επίσημη ακαδημία του παραδικαστικού κυκλώματος που ονειρεύεται ανοιχτά η αξιωματική αντιπολίτευση».

Η Νέα Δημοκρατία σημειώνει επίσης, πως «αν οι οικονομικές του αναλύσεις προκαλούν γέλιο σε σύγκριση με την πολιτική που εφάρμοσε ως πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας, οι εξαγγελίες θεσμικών εκτροπών στη Δικαιοσύνη αποτελούν ξεκάθαρη απειλή για τη Δημοκρατία» και καταλήγει:

«Την περίοδο 2015-2019, όντως επιχείρησαν να ελέγξουν τους αρμούς της εξουσίας, με παραδικαστικές κινήσεις, στημένους τηλεοπτικούς διαγωνισμούς και υπονόμευση των Ανεξάρτητων Αρχών. Ευτυχώς η Ελλάδα, έχει ισχυρούς δημοκρατικούς θεσμούς και το κράτος δικαίου λειτουργεί. Κι όσο ονειρεύονται επιστροφή στις ίδιες μεθόδους, τόσο οι πολίτες θα τους γυρίζουν την πλάτη».


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 9 Φεβρουαρίου 2022, 18:15Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει