Για νέα κρίση στο μεταναστευτικό προειδοποιεί η ΆγκυραΤούρκος αξιωματούχος ζήτησε την Τρίτη από τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. «δίκαιη κατανομή βαρών» στο μεταναστευτικό, προειδοποιώντας ότι στην αντίθετη περίπτωση θα εκδηλωθεί νέα κρίση τόσο στην Ελλάδα και την Τουρκία όσο και στην Ευρώπη. 

«Η δίκαιη κατανομή των βαρών είναι απαραίτητη για ένα καλύτερο μέλλον για την κοινωνία μας και τους μετανάστες» δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο Αμπντουλάχ Αϊάζ, ο οποίος είναι επικεφαλής του τμήματος διαχείρισης της μετανάστευσης στο Υπουργείο Εσωτερικών.

«Διαφορετικά, ενδέχεται να αντιμετωπίσουμε μια νέα κρίση στην Τουρκία, την Ελλάδα και την Ευρώπη» διεμήνυσε.

Όπως μεταδίδει η τουρκική εφημερίδα «Hurriyet», o κ. Αϊάζ υπενθύμισε ότι η Τουρκία φιλοξενεί τον μεγαλύτερο αριθμό μεταναστών στον κόσμο, σχεδόν 4,8 εκατομμύρια, εκ των οποίων τα 3 εκατ. είναι Σύροι. Παράλληλα, διευκρίνισε ότι υπάρχουν περισσότεροι από 900.000 κάτοχοι αδειών παραμονής στην Τουρκία και αναμένεται να φθάσουν το ένα εκατομμύριο στα τέλη του 2019.

Ο κ. Αϊάζ τόνισε ότι η Άγκυρα έχει καταβάλει σοβαρές προσπάθειες για τους μετανάστες από τη Συρία κι άλλες χώρες, επισημαίνοντας: «Παρέχουμε στους μετανάστες πρόσβαση σε βασικές δημόσιες υπηρεσίες, όπως η υγεία και η εκπαίδευση, ενώ προσπαθούμε να τους ενσωματώσουμε και στην αγορά εργασίας».

Υπογράμμισε, δε, πως για μια καλύτερη διαχείριση του προσφυγικού πρέπει να αναζητηθεί η αιτία της μετανάστευσης από τις χώρες προέλευσης.

Πηγή: Hurriyet


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2019, 11:14

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει