Για πολλούς η καραντίνα είναι προνόμιο


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 23 Απριλίου 2020, 01:54

«Η καραντίνα στη Νιγηρία είναι ένα προνόμιο. Στην πραγματικότητα οι οδηγίες που δίνονται από τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού μπορούν να τηρηθούν μόνον από τους προνομιούχους» τονίζει η Adesuwa Aighewi.

 

Το supermodel με καταγωγή από τη Νιγηρία, την Ταϊλάνδη και την Κίνα, που βρίσκεται από τα μέσα Μαρτίου στη νιγηριανή πρωτεύουσα, Μπενίν Σίτι σε συνέντευξη στο Vogue εξηγεί ότι η πανδημία του κορωνοϊού την έκανε να αναρωτηθεί ποια είναι η πατρίδα της.

 

«Είναι η Αμερική, όπου γεννήθηκα; Η Ταϊλάνδη, όπου γεννήθηκε η μητέρα μου; Η Νιγηρία, από την οποία είναι ο πατέρας μου και όπου μεγάλωσα έως την ηλικία των 13;» αναφέρει. 

 

Η Adesuwa Aighewi είπε ότι θεώρησε πως θα είναι πιο χρήσιμη σε καραντίνα στη Νιγηρία, απ’ ότι στο διαμέρισμά της στη Νέα Υόρκη.

 

Στη Νιγηρία ετοιμάζει το Legacy Project – διαδικτυακή αγορά δίκαιου εμπορίου και αξιοποιεί τη μοναξιά στη Μπενίν Σίτι για να τεκμηριώσει τις ιστορίες των προγόνων της, τις οποίες θα συμπεριλάβει σε βιβλία. 

 

«Οι ιστορίες δεν μεταδίδονται πια από γενιά σε γενιά όπως γινόταν κάποτε. Η κουλτούρα των Γιορούμπα δεν εμπλέκεται με την κουλτούρα των Ίγκμπo, διατρέχουμε τον κίνδυνο να χάσουμε την ιστορία μας εάν δεν την κατοχυρώσουμε Ακόμα και σπουδαίοι συγγραφείς όπως ο Τσινούα Ατσέμπε δεν έχουν τη θέση στην ιστορία που τους αξίζει» αναφέρει.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 23 Απριλίου 2020, 01:55

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει