«Για την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη η αμυντική βιομηχανία της χώρας είναι αόρατη»Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 30 Μαρτίου 2021, 15:18

Την αντίθεσή του στη μετεγκατάσταση του Συγκροτήματος Εργοστασίων Υμηττού εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με κοινή δήλωση των τομεαρχών Εθνικής Άμυνας, Θοδωρή Δρίτσα και Γιώργου Τσίπρα, οι οποίοι αναφέρουν ότι «για την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη η αμυντική βιομηχανία της χώρας είναι αόρατη».

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι «για κανένα από τα νέα εξοπλιστικά προγράμματα δεν υπάρχει πρόβλεψη συμμετοχής της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας και δεν έχει εκπονηθεί κανένα στρατηγικό σχέδιο για την ενίσχυσή της. Αντίθετα σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ μέσω της διορισμένης διοίκησης των ΕΑΣ προχώρησε σε ένα ακόμα βήμα αποδυνάμωσής τους, με την ανακοίνωση σε στελέχη και εργαζομένους της απόφασης να προχωρήσει ουσιαστικά στο κλείσιμο του Συγκροτήματος Εργοστασίων Υμηττού (ΣΕΥ)». Σημειώνουν ότι «η διοίκηση των ΕΑΣ σήμερα απλά ανακοίνωσε στα στελέχη και στους εργαζόμενους των ΕΑΣ τη μεταφορά στον χώρο 9 υπουργείων και του πρωθυπουργικού γραφείου. Χωρίς σχέδιο, χωρίς οικονομική μελέτη, χωρίς χρονοδιάγραμμα».

Ακολούθως υποστηρίζουν ότι «ο ρόλος του ΣΕΥ στη διατήρηση και ενίσχυση της αποτρεπτικής ικανότητας της χώρας είναι κρίσιμος και αυταπόδεικτος καθώς στις εγκαταστάσεις του παράγονται τα μεταλλικά μέρη των πυρομαχικών όλων των διαμετρημάτων, παράγονται εξολοκλήρου τα πυρομαχικά μικρού διαμετρήματος και τμήματα του πυραύλου IRIS-T, συνεπώς το κλείσιμό του, ή η απώλεια γραμμών παραγωγής ή των παραγωγικών του δυνατοτήτων, ισοδυναμεί με αποδυνάμωση της αμυντικής ικανότητας της χώρας» και αναφέρουν: «Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιωτόπουλος σε συνάντησή του με τα Σωματεία των ΕΑΣ δήλωνε άγνοια για τα σενάρια “αξιοποίησης” του ΣΕΥ αν και έχει την εποπτεία των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων. Ακόμα και σήμερα δεν έχει τοποθετηθεί».

Ακολούθως ρωτούν: «Θα χαθούν γραμμές παραγωγής; Τι θα γίνει με τις παραδόσεις υλικών που πρέπει να πραγματοποιήσουν τα ΕΑΣ στις Ένοπλες Δυνάμεις αλλά και σε πελάτες εξωτερικού; Θα χαθούν θέσεις εργασίας; Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα της μετεγκατάστασης;».


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 30 Μαρτίου 2021, 15:21Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει