Γιορτή Κούκλας από το Εργαστήρι Κουκλοθέατρου του Πορφυρογένειου Ιδρύματος Αγριάς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Το Εργαστήρι Κουκλοθέατρου του Πορφυρογένειου Ιδρύματος Αγριάς ολοκληρώνει την κουκλοθεατρική του χρονιά και σας προσκαλεί σε μια μεγάλη «Γιορτή Κούκλας», την Κυριακή 15 Μαΐου 2016, στις 18.30, στο Σιδηροδρομικό Σταθμό του ΟΣΕ, στην Αγριά.

Ένα απόγευμα γεμάτο κούκλες και πολλές εκπλήξεις θα έχουν τη χαρά να απολαύσουν μικροί και μεγάλοι φίλοι του κουκλοθέατρου στο φιλόξενο προαύλιο χώρο του Σιδηροδρομικού Σταθμού του ΟΣΕ, που θα μεταμορφωθεί σε ένα μεγάλο κουκλοθεατρικό εργαστήρι, ανοιχτό σε όλους.

Κεντρικός άξονας της γιορτής είναι οι εικαστικές δημιουργίες από πλαστικά μπουκάλια, καθώς οι κούκλες κι οι σκηνικές κατασκευές είναι φτιαγμένες αποκλειστικά από αυτό το υλικό.

Τα πλαστικά μπουκάλια ήταν μια ατέλειωτη πηγή έμπνευσης για τα παιδιά του εργαστηρίου, που τα αξιοποίησαν με ένα σωρό ευφάνταστους τρόπους σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Το υλικό είχε πολλά πλεονεκτήματα, ήταν άφθονο, πολύ ελαφρύ κι εύκολα έδινε τη δυνατότητα για κατασκευές με μεγάλο όγκο. Το αποτέλεσμα είναι γιγαντόκουκλες και κούκλες πολύ μεγάλου μεγέθους που απαιτούν για την κίνησή τους συντονισμένο χειρισμό από πολλούς κουκλοπαίκτες. Οι θεατές θα παρακολουθήσουν μια σειρά αυτοσχεδιασμών με τις κούκλες «πριν δύσει ο ήλιος», καθώς το φως τονίζει τα χρώματα και τη διαφάνεια του υλικού και δίνει ζωή στις κατασκευές.

Τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα στη διάρκεια της γιορτής να πειραματιστούν με διαφορετικούς τρόπους αξιοποίησής-ανακύκλωσης των πλαστικών μπουκαλιών και φυσικά να κατασκευάσουν τις δικές τους κούκλες από πλαστικά μπουκάλια κι απλά υλικά. Παράλληλα θα μπορούν να συμμετέχουν σε παιχνίδια που θα υπάρχουν στο χώρο, εμπνευσμένα κι αυτά από το κουκλοθέατρο.

Το εργαστήρι κατασκευής και εμψύχωσης κούκλας του Πορφυρογένειου Ιδρύματος Αγριάς κλείνει έξι χρόνια λειτουργίας και κάθε φορά έχει να προτείνει κάτι διαφορετικό. Προβάλλοντας την ανακύκλωση ως μέσο καλλιτεχνικής έκφρασης, συνεχίζει να χρησιμοποιεί ως κύρια βάση των κατασκευών του τη μεταμόρφωση ενός «ευτελούς» υλικού σε κάτι διαφορετικό κι απρόσμενο, προτρέποντας τα παιδιά να προσεγγίζουν το θαυμαστό κόσμο της κούκλας με οδηγό τη φαντασία. Υπεύθυνη του εργαστηρίου είναι η ιστορικός τέχνης Σταυρούλα Μαστρογιάννη.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει