Γιορτή παραδοσιακού σπόρου και οικολογικού κήπου-μπαξέ στις Σταγιάτες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Δύο πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις θα γίνουν φέτος στη Γιορτή Παραδοσιακού Σπόρου και Οικολογικού Κήπου-μπαξέ. Το Σάββατο 7 Μαΐου, στις 6:00μμ, φιλοξενούμε τον Νίκο Σταυρόπουλο, συνταξιούχο πρώην προϊστάμενο της Ελληνικής Τράπεζας Γενετικού Υλικού, και μέλη του Αιγίλοπα – Δίκτυο για τη βιοπικοιλότητα στη φύση, για να κουβεντιάσουμε για την οδύσσεια των σπόρων και τις μεταναστεύσεις των λαών στο χώρο της ανατολικής Μεσογείου. Την Κυριακή 8 Μαΐου, στις 2:00μμ, συζητάμε για τον κοινοτισμό και για υπαρκτά εγχειρήματα αυτοδιαχείρισης με τους εργαζόμενους της ΒΙΟΜΕ από τη Θεσσαλονίκη, με τους Ρομπέν του ξύλου από τη Βέροια, με τα Μπισκούνια από το Βόλο και με το περιοδικό Ευτοπία από την Αθήνα.

Το Σάββατο το βράδυ συμμετέχουν στη γιορτή οι Τσιριτσάντσουλες με την Τσιριάδα έπος γελοίον, μια θεατρική παράσταση εμπνευσμένη από την παράδοση των τροβαδούρων.

Την Κυριακή το μεσημέρι (12:30μμ) έχουμε το κορυφαίο γεγονός του διημέρου, την ανταλλαγή των σπόρων.

Στη διάρκεια του διημέρου θα διεξαχθούν δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά και μεγάλους. Συγκεκριμένα το πρωί του Σαββάτου τα παιδιά θα οργανώσουν τον κοινοτικό κήπο, ενώ το μεσημέρι θα παρουσιαστούν καλλιεργητικά θέματα (σπορά, μεταφύτευση, φύτευση, πολλαπλασιασμός). Το πρωί της Κυριακής τα παιδιά καλούνται να συμμετέχουν στο μουσικοκινητικό εργαστήρι, και οι μεγάλοι μπορούν να παρακολουθήσουν πώς γίνεται το μπόλιασμα ελαιόδεντρων. Το Σάββατο το απόγευμα θα γίνει περίπατος και ξενάγηση στην Κρύα Βρύση, την πηγή του χωριού.

Στο χώρο της πλατείας θα υπάρχει έκθεση και παζάρι ντόπιων φυτωρίων και φυτών. Επίσης, στο Κοινοτικό Κέντρο Παράδοσης και Πολιτισμού Σταγιατών θα φιλοξενηθεί έκθεση κεραμεικής της Βάγιας Μπεκιώτη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει