Γιορτή Πηλιορείτικων Φρούτων από το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Πηλίου, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου οργανώνει διήμερο εκδηλώσεων με τίτλο «Γιορτή Πηλιορείτικων Φρούτων» και θα πραγματοποιηθούν στην Αργαλαστή στις 12 και 13 Αυγούστου 2013, στο πλαίσιο των γενικότερων εκδηλώσεων «Καλοκαίρι 2013».
Το πρόγραμμα που έχει καθοριστεί, περιλαμβάνει ομιλίες για την χρησιμότητα των φρούτων στη καθημερινή μας διατροφή από ειδικούς διατροφολόγους, πολιτιστικές δράσεις, αλλά και … γευσιγνωσία φρούτων.

Πιο συγκεκριμένα, όσοι παραβρεθούν θα δοκιμάσουν δωρεάν φρούτα του Πηλίου (ροδάκινα, ροδάκινα λεμονάτα, μήλα φιρίκια, μήλα Zagorin, σύκα, αχλάδια, σταφύλια, πορτοκάλια, ακτινίδια κ.α.). Επίσης θα γευτούν διάφορα ποτά από φρούτα. Οι εκδηλώσεις θα πλαισιωθούν με επίδειξη Kyokushinkai Karate από επίλεκτους αθλητές του Βόλου αλλά και του Νότιου Πηλίου από την Πανελλήνια Οργάνωση Kyokushinkai Karate με αρχηγό – εκπρόσωπο sensei Ιωάννης Στεφάνου 4 dan, ενώ θα κλείσουν με πηλιορείτικη μουσική και πολύ χορό.

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Πηλίου Στέργιος Παπαϊωάννου σε δηλώσεις του, τόνισε ότι το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου προσπαθεί να βοηθήσει τους ντόπιους παραγωγούς και να κάνει γνωστά τα φρούτα του Πηλίου σε όλο τον κόσμο. Παράλληλα, στόχος είναι η προσέλκυση επισκεπτών- καταναλωτών για την τόνωση της τοπικής αγοράς, αλλά και η ενημέρωση-ψυχαγωγία των κατοίκων της περιοχής.

Καλούμε όλους του φίλους να πλαισιώσουν τις εκδηλώσεις μας και τους υποσχόμαστε αξέχαστες βραδιές με πολλές εκπλήξεις που θα τους περιμένουν.

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος
Στέργιος Παπαϊωάννου

Μπορεί επίσης να σας αρέσει