Γιορτή του Δήμου Βόλου για τη γιορτή της Μητέρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Την Κυριακή στις 10 του χιλιοτραγουδισμένου Μάη, μέσα στην πανδαισία των χρωμάτων και στο ξύπνημα της φύσης, στη γονιμότητα της γης και στην καρποφορία της, καθιερώθηκε η «Ημέρα της Μητέρας», που αποτελεί τον πυρήνα της οικογένειας και την πηγή της εξέλιξης και της προόδου της ανθρώπινης κοινωνίας. Σε μια εποχή που μεταβάλλεται με ραγδαίους ρυθμούς, ο ρόλος της μητέρας γίνεται διαρκώς πιο δύσκολος και απαιτητικός. Ο σεβασμός και η τιμή στο πρόσωπό της, πέρα από την αυτονόητη υποχρέωση του καθένα μας, υπαγορεύεται και από την ανάγκη της αναγνώρισης της προσφοράς της μητρότητας, στην οικογενειακή, κοινωνική συνοχή και ευρυθμία.

Τιμούμε, λοιπόν, τη ΜΑΝΑ, τη ΜΗΤΕΡΑ, τη ΜΑΜΑ, που μοχθεί, που αγωνιά, που χαίρεται, που αδιάκοπα εργάζεται για το καλό της οικογένειας. Τη μάνα που γεννά ζωή και συμμετέχει στο θαύμα της ζωής. Χρόνια Πολλά σε όλες τις μητέρες του κόσμου και χρόνια υγιή.

Μέρα χαράς, γιορτής και ενθουσιασμού είναι και η μέρα που προσφέρονται τιμές σε εκείνους που βοηθούν στην ανατολή της ζωής (μαία – γέννηση), σε εκείνους που παραστέκονται, σε αυτούς που είναι υπεύθυνοι για τη συνέχιση της ζωής. Σε όλο τον κόσμο, στις 5 Μαΐου εορτάζεται η «Μέρα της Μαίας και του Μαιευτή». Η Μαία, πρόσωπο – κλειδί στην παροχή υπηρεσιών υγείας για ασφαλή μητρότητα, σε θέματα οικογενειακού προγραμματισμού, αγωγής υγείας, σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, υποστήριξης και ενημέρωσης κατά την αναπαραγωγική ηλικία, περιγεννετικής φροντίδας, τόσο της μητέρας όσο και του νεογνού, παρευρίσκεται και προστατεύει αυτή τη μονάδα. Η επιστημονική κατάρτιση της μαίας, η αυταπάρνηση, η ανεξάντλητη αγάπη προς τον συνάνθρωπο και τη ζωή, καθιστούν τη μαία απαραίτητη στο πλευρό της γυναίκας τώρα περισσότερο από ποτέ.

Ο Δήμος Βόλου, μέσα από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας και τη Δημοτική ΕΠιτροπή ΙΣότητας των Φύλων (ΔΕΠΙΣ), το τμήμα Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ και την ακούραστη συνεργάτιδα (με μεγάλη εθελοντική προσφορά) στο χώρο της Υγείας, μαία, κα Άννα Σταυρακάκη, έχουν προγραμματίσει εκδήλωση αφιερωμένη στη Μητέρα, με εισηγήτριες, θεατρικά δρώμενα, τραγούδι και χορό, την Κυριακή 10 Μαΐου στο Μεταξουργείο Ν. Ιωνίας στις 11:00 το πρωί, με στόχο την ευαισθητοποίηση, την υποστήριξη και την ενδυνάμωση της μητέρας σε αυτόν το δύσκολο, στους καιρούς μας, ρόλο.

Εισηγήτριες:

Έλλη Εκμεκτζιάν- Αφηγηματική Θεραπεύτρια, Σύμβουλος Απασχόλησης Επαγγελματικού Προσανατολισμού, Διδάκτωρ Ψυχολογίας:

«Μετάβαση στο γονεϊκό ρόλο , από τον ατομικισμό στη δέσμευση»

Κουφογιάννη Καλλιόπη -Ψυχοθεραπεύτρια Σύμβουλος Οικογενειακών Σχέσεων

-Προσωπικό Βίωμα

Άννα Σταυρακάκη: Μαία

«Ρόλος των μαιών. Θέση της μαίας στο ξεκίνημα της ζωής»

Την εκδήλωση θα εμπλουτίσουν:

Μουσικά σχήματα με κιθάρες και φλάουτα του Δημοτικού Ωδείου Βόλου, από τις τάξεις της Κατερίνας και Μαρίας Ζουμπέκη, του Πάρι Θεοδωρακάκη και της Ελευθερίας Φραγκουδάκη. Θα παίξουν οι μαθητές: Θάλεια Βούρου, Αγγελική Βουτσινά, Δήμητρα Δημητρίου, Βικτώρια Κατσιαμάγκα, Φώτης Μελάς και Βάσια Φόβου.

Από τη Δημοτική Σχολή Χορού συμμετέχουν οι: Νίκη Βελέντζα, Λυδία Γεωργατζή, Αριστέα Ελαφρού, Ευανθία Ζορμπά, Νικολέτα Καραγιάννη, Ιωάννα Κατσανοπούλου, Ελένη και Άννα-Μαρία Κατσούδα, Μαρία Κουτρούμπα, Επιστήμη Μπέκου, Μελίνα Πατέρα, Αγγελίνα Στατήρα και Ναταλία Τσακνάκη

Θα τραγουδήσει ο Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου (μαθητής του Μουσικού Σχολείου Βόλου) και θ’ απολαύσουμε Θεατρικό δρώμενο από το Εργαστήρι Θεατρικού παιχνιδιού Λάκης Κουρετζής και τις: Νεφέλη Κομνηνού, Μυρτώ Κόφφα, Δάφνη Χατζηγιάννη.

Την αφίσα επιμελήθηκε η απόφοιτη του ΔΙΕΚ Βόλου, γραφίστρια Νατάσσα Βαρδαλή και βοήθησε εθελοντικά τη διοργάνωση, η Βρεφονηπιοκόμος Κοραλία Νούλα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει