Γιώργος Καλτσογιάννης: Μέριμνα για τον πολίτη και τις συνοικίες της πόλης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

«Στην υπηρεσία των πολιτών και των συνοικιών βρίσκεται η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας μέσα από τις Διευθύνσεις που διαθέτει» σημειώνει ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος και τ. αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Καλτσογιάννης ο οποίος συναντήθηκε με κατοίκους της Ανακασιάς αλλά και άλλων συνοικιών της πόλης στο πλαίσιο των καθηκόντων του ως εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος για θέματα υποδομών και περιβάλλοντος.

Ο κ. Καλτσογιάννης υπογράμμισε πως «οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας έχουν ως στόχο την αντιμετώπιση των θεμάτων και την εξυπηρέτηση συνολικά των πολιτών του νομού. Και βέβαια αποστολή της δεν είναι η επίλυση ζητημάτων μόνο της υπαίθρου, αλλά και των περιοχών εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος Βόλου. Υπάρχουν ζητήματα που εκτός από το Δήμο, και η Περιφερειακή Ενότητα μπορεί να έχει ρόλο και έργο. Και όλο αυτό το διάστημα δώσαμε δυναμικά το «παρών» για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής».

Η κατασκευή των αντιπλημμυρικών έργων στους χειμάρρους Ξηριά και Κραυσίδωνα, τα μέτρα κατά της αερορύπανσης, οι αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων, η ανέγερση νέων διδακτηρίων, η ασφαλτόστρωση δρόμων, αποτέλεσαν μερικές από τις πιο σημαντικές παρεμβάσεις της Περιφερειακής Ενότητας στην καθημερινότητα της πόλης.

Παράλληλα Διευθύνσεις, όπως της Υγείας, των Μεταφορών, έχουν κομβικό ρόλο στην προάσπιση της δημόσιας υγιεινής, όπως για παράδειγμα στην καθαριότητα από χώρους-εστίες μόλυνσης, αλλά και στη εξυπηρέτηση των πολιτών. Mέσω της Διεύθυνσης Ανάπτυξης διασφαλίζεται η ασφαλή κυκλοφορία των προϊόντων και η κατανάλωσή τους, ενώ προωθούνται και διαδικασίες τόνωσης της τοπικής αγοράς και μέσω της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης προωθούνται ζητήματα που αφορούν τους πολίτες, οι οποίοι ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα και ζητούν βοήθεια για διάφορα θέματα.

«Οι υπηρεσίες μας εξυπηρετούν καθημερινά εκατοντάδες συμπολίτες, παρεμβαίνουν σε πολλές συνοικίες και γειτονιές, προκειμένου η κοινωνία, η πόλη, οι διάφοροι τομείς δράσης να έχουν μια εύρυθμη λειτουργία» επισήμανε ο κ. Καλτσογιάννης και συμπλήρωσε ότι «το προσωπικό της Περιφερειακής Ενότητας εργάζεται καθημερινά για την προώθηση των κοινωνικών, οικονομικών και πολιτιστικών διαδικασιών της πόλης ενθαρρύνοντας την πρωτοβουλία, τη δημιουργία, την κινητικότητα. Στο πλαίσιο των επαφών μου με συμπολίτες από διάφορες συνοικίες, διαπιστώνεται πως οι πολίτες εκτός από τον παρεμβατικό ρόλο του Δήμου, νιώθουν πολύ κοντά τους την Περιφερειακή Ενότητα και τη χρειάζονται στην καθημερινότητά τους. Γι’ αυτό και εμείς πάντα δίνουμε το «παρών» παρεμβαίνοντας με το προσωπικό και τον εξοπλισμό των υπηρεσιών μας για οποιοδήποτε θέμα εμπίπτει στις αρμοδιότητές μας».

Η αξιοπιστία και η εμπιστοσύνη που έχει εδραιωθεί μεταξύ πολιτών και περιφέρειας αποτελεί κατάκτηση των συνεχών προσπαθειών που καταβάλαμε κατά την θητεία μας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει