Γκρεμίστηκαν σπίτια- Άνθρωποι πήδηξαν από τα μπαλκόνια- Ζημιές στις υποδομές από τον σεισμό στη Θεσσαλία


Κατολισθήσεις και ζημιές σε σπίτια καταγράφονται, μέχρι στιγμής, στα χωριά Δαμάσι, Βλαχογιάννι και Μεσοχώρι που ήταν κοντά στο επίκεντρο του ισχυρού σεισμού που σημειώθηκε λίγο μετά τις 12 στην περιοχή της Ελασσόνας.

Σύμφωνα με τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, κατέρρευσε σπίτι στο Μεσοχώρι όπου εγκλωβίστηκε νωρίτερα ένας ηλικιωμένος ο οποίος ήταν κατάκοιτος, ενώ η σύζυγός του πρόλαβε και βγήκε. 

Την ίδια ώρα, ζημιές έχουν σημειωθεί σε παλιά σπίτια στην περιοχή της Ελασσόνας και συγκεκριμένα στα χωριά που βρίσκονται Νότια του Δήμου Τυρνάβου, ενώ ζημιές έχει υποστεί και ο ιερός ναός Αγίου Δημητρίου στο Μεσοχώρι.

Παράλληλα, κατολισθήσεις σημειώθηκαν στην περιοχή Καστράκι Καλαμπάκας και στην ΕΟ Ελάσσονας-Λάρισας. Η ισχυρή σεισμική δόνηση προκάλεσε ζημιές και στη γέφυρα Δαμασίου, την οποία έκλεισε η Αστυνομία.

Επιπλέον, προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες αντιμετωπίζουν ο Βόλος και η Μαγνησία μετά τη δόνηση που έγινε αισθητή σε πολλές περιοχές της χώρας.

Μάλιστα, ο πανικός που προκάλεσε η ισχυρή σεισμική δόνηση που πλέον αναπροσδιορίζεται στα 6,3 Ρίχτερ, είχε ως αποτέλεσμα δύο άντρες στη Λάρισα, να πέσουν στο κενό από μπαλκόνια πολυκατοικίας.

Κατά τις πρώτες πληροφορίες του onlarissa.gr, ένας άντρας πήδηξε στο κενό από τον δεύτερο όροφο, ενώ ένας ακόμη από ημιώροφο. Ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ παρέλαβαν και τους δύο και τους μετέφεραν στο νοσοκομείο, σε καλή κατάσταση, κατά τις ίδιες πληροφορίες.

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας αποφάσισε να κλείσει τα σχολεία σε όλο το νομό. Με εντολή του περιφερειακού διευθυντή Γιώργου Δονδοτσάκη γίνεται έλεγχος όλων των κτηριακών εγκαταστάσεων για τυχόν ζημιές.

Επίσης η πολιτική προστασία του δήμου Λαρισαίων καλεί τους πολίτες να παραμείνουν εκτός των σπιτιών τους γιατί, όπως σημειώνει, το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη και τους επισημαίνει ότι πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Τέλος με απόφαση του Δημάρχου θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία.

Κατέρρευσε εκκλησία στο Κουτσόχερο – Έπεσε μεσοτοιχία σε σχολείο στο Δαμάσι

Όπως έγραψε νωρίτερα το onlarissa.gr, στο Δαμάσι υπήρξαν ζημιές και στο σχολείο, όπου έπεσε μεσοτοιχία, ευτυχώς όμως είχαν απομακρυνθεί εγκαίρως οι μαθητές.

Δείτε φωτογραφίες από τις ζημιές που προκλήθηκαν: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει