Γυμνάσιο και Δήμος Ρήγα Φεραίου προχώρησαν χθες σε δενδροφύτευση στο αλσύλλιο του Στεφανοβικείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την σχετική ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

«Πνοή» στο αλσύλλιο που βρίσκεται δίπλα στο Γυμνάσιο, έδωσαν χθες μαθητές και καθηγητές από το Στεφανοβίκειο που σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή Ρήγα Φεραίου, προχώρησαν στη δενδροφύτευση δεκάδων δένδρων σε ένα χώρο που για χρόνια ήταν εγκαταλελειμμένος και πλέον αναζωογονείται.

Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου έχει ξεκινήσει εδώ και μερικές ημέρες την υλοποίηση προγράμματος δενδροφυτεύσεων σε κοινόχρηστους χώρες έχοντας το σύνθημα «υιοθετώ το δένδρο μου».
Ολόθερμος συμπαραστάτης αυτής της προσπάθειας αποδεικνύεται το Γυμνάσιο Στεφανοβικείου που υλοποιεί ήδη περιβαλλοντικό πρόγραμμα στο αλσύλλιο που βρίσκεται δίπλα στο σχολείο και αποτελεί ξεχωριστό πνεύμονα πρασίνου. Ο χώρος αυτός ήταν για χρόνια εγκαταλελειμμένος, ενώ εδώ και μερικούς μήνες, συνεργεία της υπηρεσίας πρασίνου του Δήμου προχώρησαν στον καθαρισμό και καλλωπισμό του, προκειμένου να είναι πιο ελκυστικός και προσβάσιμος στους κατοίκους και τους μαθητές.

Η συνεργασία μεταξύ του Δήμου και του Γυμνασίου Στεφανοβικείου ήταν άμεση και πριν λίγες ημέρες παραχωρήθηκαν δεκάδες ρίζες από δένδρα για να φυτευτούν στο αλσύλλιο.
Χθες το πρωί οι μαθητές και οι καθηγητές με ιδιαίτερο ενθουσιασμό μετέβησαν στο αλσύλλιο, όπου προχώρησαν στη φύτευση των δένδρων με την ελπίδα μελλοντικά ο τόπος αυτός να αποτελέσει μια σημαντική εστία πρασίνου και αισθητικής αναβάθμισης του περιβάλλοντος.

Οι μαθητές φύτευσαν δένδρα που παραχωρήθηκαν από το Δήμο, αλλά και κάποια που προμηθεύτηκε το ίδιο το σχολείο, ενώ η διάθεση και νέων ριζών θα συνεχιστεί το επόμενο χρονικό διάστημα μέσα και από τη συνεργασία που υπάρχει και με το Δασαρχείο. Συνολικά υπολογίζεται ότι θα διατεθούν πάνω από 100 δένδρα στο σχολείο.
Στη δενδροφύτευση βρέθηκε η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου η οποία τόνισε τη σημασία της όλης πρωτοβουλίας για την αισθητική και περιβαλλοντική αναβάθμιση των κοινόχρηστων χώρων και της προστασίας των εστιών πρασίνου.

Όπως τόνισε «από το Γυμνάσιο Στεφανοβικείου και τη συνδρομή των μαθητών, των καθηγητών και της διευθύντριας του σχολείου στέλνουμε το μήνυμα της οικολογικής ευαισθησίας και της διασφάλισης των αγαθών που μας προσφέρει το φυσικό περιβάλλον. Ως δήμος στηρίζουμε με όλη μας τη θέρμη ενέργειες των σχολείων και των πολιτών που συμβάλλουν στην αναζωογόνηση και ανάδειξη του πρασίνου. Παράλληλα, έχουμε σε εξέλιξη πρόγραμμα δενδροφυτεύσεων σε κοινόχρηστους χώρους και χαιρόμαστε πολύ που το εγχείρημα έχει αγκαλιαστεί και από τη σχολική κοινότητα».

Η ίδια πρόσθεσε πως «το Γυμνάσιο Στεφανοβικείου έχει επεκτείνει τις δράσεις που συνδέουν το σχολείο με την κοινωνία καλλιεργώντας στους μαθητές τη συλλογική ευθύνη και την κοινωνική ευσυνειδησία. Απόδειξη τούτου είναι το μπαζάρ που λειτούργησαν οι μαθητές για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Ρήγα Φεραίου με τρόφιμα και άλλα πολύτιμα είδη»

P3040769.JPG

Μπορεί επίσης να σας αρέσει