Γυρνώντας τον κόσμο πάνω σε μια Vespa!


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020, 08:04

Για το Στέργιο Γκόγκο και την Αλεξάνδρα Φεφοπούλου σημασία έχει το ταξίδι και όχι ο προορισμός, καθώς έχουν αφήσει τη ζωή που έκαναν στην Ελλάδα για να γυρίσουν τον κόσμο πάνω στον.. Κίτσο.

Όπου “Κίτσος” βάλτε μια Vespa και συγκεκριμένα το PX200! Για να πάρετε μια ιδεά για τι ταξιδιώτες μιλάμε, η περασμένη χρονιά συνοψίζεται στην ακόλουθη φράση: “Ένας χρόνος, 14.697 χιλιόμετρα, δύο καινούργια πιστόνια, 118 λίτρα μπύρας, 590 λίτρα βενζίνης, 15 λίτρα διχρονόλαδο, 365 μέρες γεμάτες καινούριες εμπειρίες.” 

Όλα ξεκίνησαν το 2013, όταν αμφότεροι έφυγαν από την Ελλάδα κυνηγώντας ένα καλύτερο οικονομικό μέλλον. Ένα χρόνο μετά, το 2014 η Αλεξάνδρα και ο Στέργιος έμελλε να συναντηθούν στο Κονγκό και σύντομα να πάρουν την απόφαση ενός “δοκιμαστικού” ταξιδιού στη Νότιο Αφρική. Καρπός του πρώτου μεγάλου τους ταξιδιού ήταν το “Ρύζι και χώμα”, το βιβλίο με τις ιστορίες που έζησαν εκεί, με τη συνέχεια να δίδεται στη Νότιο Αμερική.

Βραζιλία, Παραγουάη και τώρα Αργεντινή είναι ή πορεία των δυο ταξιδιωτών. “Η Αργεντινή είναι μια χώρα με την οποία έχουμε πολλά κοινά. Οι άνθρωποι εδώ θεωρούν ότι ερχόμαστε από μια χώρα πολύ οργανωμένη, πολύ καθαρή, με λυμένα όλα μας τα προβλήματα και εντυπωσιάζονται όταν αντιλαμβάνονται πόσα κοινά έχουμε… Μπορούμε να ταυτιστούμε σε πολλά και είναι εντυπωσιακό αυτό καθώς μας κάνει να νιώθουμε λίγο – πολύ σαν το σπίτι μας!”, λένε χαρακτηριστικά, ενώ το ταξίδι συνεχίζεται επικεντρωμένο στους ανθρώπους.

Μπορείτε να ακολουθήσετε το Στέργιο και την Αλεξάνδρα αλλά και τον.. Κίτσο πατώντας εδώ, ενώ μείνετε συντονισμένοι καθώς στο κοντινό μέλλον θα επικοινωνήσουμε με το Στέργιο για μια εκ των έσω ματιά των ταξιδιών τους!


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020, 08:04Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει