Γύρω στις 20 Δεκεμβρίου η καταβολή του επιδόματος των 800 ευρώ για όσους τεθούν σε αναστολή εργασίας


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2020, 12:22

Περί τις 20 Δεκεμβρίου θα καταβληθεί το επίδομα των 800 ευρώ στους εργαζόμενους που θα τεθούν σε αναστολή εργασίας τον Νοέμβριο, το οποίο θα πληρωθεί αναλογικά με τις ημέρες εργασίας.

Αυτό δήλωσε, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, διευκρινίζοντας πως «εάν κάποιες επιχειρήσεις δεν κλείσουν το Σαββατοκύριακο, όπως, για παράδειγμα, τα κομμωτήρια, ο εργαζόμενος θα αμειφθεί από τον εργοδότη του.

»Δεν μπορεί ταυτόχρονα να αμειφθεί και από το Δημόσιο. Όταν θα μπει σε αναστολή από τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου, θα πληρωθεί αναλογικά για τις ημέρες που είναι σε αναστολή, με βάση όμως τα 800 ευρώ και όχι τα 534 ευρώ.

»Η ουσιώδης διαφορά είναι ότι τα 800 ευρώ που δόθηκαν στο πρώτο lockdown ήταν για 45 ημέρες, δηλαδή 534 ευρώ για έναν μήνα, ενώ τώρα είναι 800 ευρώ για έναν μήνα». Διευκρίνισε δε ότι είναι επιπλέον του δώρου Χριστουγέννων, το οποίο θα καταβληθεί από τις 21 έως τις 31 Δεκεμβρίου.

Σχετικά με το ύψος της ύφεσης φέτος, ο υπουργός είπε ότι «δεν μπορούμε ακόμα να προβλέψουμε την ύφεση, αλλά μέσα στις δύο επόμενες εβδομάδες που θα καταθέσουμε τον προϋπολογισμό στη Βουλή, στις 21 Νοεμβρίου, θα έχουμε καλύτερη εικόνα. Δεν σημαίνει βέβαια ότι η εικόνα που θα αποτυπώσουμε στον προϋπολογισμό θα είναι και αυτή τελικά που θα κλείσει η χρονιά.

»Επιβεβαιώνω, όμως, ότι σε σχέση με τις εκτιμήσεις του προσχεδίου για ύφεση 8,2%, προφανώς θα είναι επιβαρυμένη η κατάσταση, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη».


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2020, 12:35

Πηγή: euro2day.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει