Γ. Σούρλας: Με άταφους τους μαχητές του 1940 δεν μπορεί να ενταχθεί η Αλβανία στην Ε.Ε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Σε εκδήλωση που οργάνωσε ο Δήμος Καλαμάτας, για τους 423 Μεσσήνιους που έπεσαν κατά το Έπος του 1940 στη Βόρειο ‘Ήπειρο, ο Γ. Σούρλας, μεταξύ άλλων τόνισε:

«Ακόμη μια επέτειος με πανηγυρισμούς για το Έπος 1940 – 41 και οι 7976 πεσόντες – ήρωες παραμένουν άταφοι σε ομαδικούς τάφους στα πεδία των μαχών της Βορείου Ηπείρου επί 75 χρόνια.

Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια υπομονής, αντοχής και ανοχής από τα παιδιά και τους συγγενείς των πεσόντων.

Η Ελλάδα πρέπει επιτέλους να απαιτήσει από την Αλβανία, να τηρήσει τη συμφωνία που κυρώθηκε από τα δύο Κοινοβούλια προ πενταετίας. Να απαιτήσει να γίνουν σεβαστά τα ανθρώπινα δικαιώματα, που υπαγορεύουν οι Διεθνείς Συνθήκες.

Να καταστήσει σαφές, ότι δεν μπορεί να ενταχθεί η Αλβανία στην Ευρωπαϊκή Ένωση με τη διαιώνιση αυτής της εκκρεμότητας.

Αν είχε τεθεί το ζήτημα των άταφων πεσόντων ως προαπαιτούμενο για να ψηφίσει η Ελλάδα την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όταν, μάλιστα, είχε την Προεδρία το 2014, δεν θα υπήρχε αυτή η απαράδεκτη εκκρεμότητα».

Αλλά και η αλβανική πλευρά, τόνισε ο Γ. Σούρλας, πρέπει να μάθει να σέβεται τα συμφωνηθέντα και να αντιληφθεί ότι δεν έχει θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο υπάρχουν άταφοι, ομαδικοί τάφοι μαχητών που έπεσαν για την ελευθερία και τα πανανθρώπινα ιδανικά.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει