Δέκα εκατομμύρια ευρώ συγκεντρώθηκαν στο “Μαραθώνιο Αγάπης” της δημόσιας Αυστριακής Τηλεόρασης
Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 25 Δεκεμβρίου 2020, 21:18

Σχεδόν δέκα εκατομμύρια ευρώ για φιλανθρωπική βοήθεια, ποσό αρκετά μεγαλύτερο από πέρυσι, παρά την πανδημία του κορωνοϊού, συγκεντρώθηκαν το βράδυ της παραμονής Χριστουγέννων κατά την πολύωρη εκδήλωση συμπαράστασης “Φως στο σκοτάδι” της δημόσιας Αυστριακής Τηλεόρασης, όπως ανακοινώθηκε απόψε από τους υπεύθυνους της εκπομπής, ενώ σε αυτά θα προστεθούν τις επόμενες ημέρες αρκετά ακόμη εκατομμύρια ευρώ από εμβάσματα και δωρεές εταιρειών.

Πρόκειται για ένα είδος “Μαραθώνιου Αγάπης” που διοργανώνει κάθε Παραμονή Χριστουγέννων, φέτος ήταν η 48η στη σειρά χρονιά, η δημόσια Αυστριακή Τηλεόραση, με την ενεργό συμμετοχή πολλών προσωπικοτήτων, των οποίων επικεφαλής ήταν και χθες, όπως και τα προηγούμενα τρία χρόνια από την ανάληψη του αξιώματός του, ο Αυστριακός ομοσπονδιακός πρόεδρος Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν, που δεχόταν τηλεφωνικά τις προσφορές των τηλεθεατών.

Γενικά, οι Αυστριακοί συνεχίζουν να είναι πρόθυμοι να προσφέρουν για φιλανθρωπικούς σκοπούς και το συνολικό ποσό που θα συγκεντρωθεί φέτος από δωρεές για αναξιοπαθούντες συνανθρώπους τους αναμένεται ακόμη και να ξεπεράσει τα 700 εκατομμύρια ευρώ, όπως ανακοινώθηκε από αυστριακές φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Τα περισσότερα χρήματα που δωρίζουν οι Αυστριακοί πολίτες, πολλές φορές και από το ίδιο το υστέρημά τους, προορίζονται κυρίως για παιδιά, για φιλοζωικές οργανώσεις, για την αντιμετώπιση καταστροφών στην χώρα και στο εξωτερικό, για επαίτες και αστέγους.

Στο επίκεντρο της χθεσινοβραδινής εκδήλωσης της φετινής χρονιάς που σημαδεύτηκε από την πανδημία, βρέθηκαν η συνοχή και η αλληλεγγύη και εκτός από τον ομοσπονδιακό πρόεδρο, εκπρόσωποι όλων των κομμάτων και διασημότητες από τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, αλλά και στελέχη του Ομοσπονδιακού Στρατού, βοήθησαν ξανά στις τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους τηλεθεατές για τις προσφορές τους.

Ο Αυστριακός πρόεδρος, υπό την αιγίδα του οποίου βρίσκεται κάθε χρόνο η εκδήλωση, τόνισε την ανάγκη για σθένος και αυτοπεποίθηση του πληθυσμού, ενώ απεύθυνε εκ νέου επείγουσα έκκληση προς την αυστριακή κυβέρνηση συνασπισμού του Λαϊκού Κόμματος του καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς και των Πράσινων, να προχωρήσει σε υποδοχή προσφύγων από τη Λέσβο, όπως απαιτούν εδώ και ημέρες εκατοντάδες προσωπικότητες στην Αυστρία.

Ο ίδιος ζήτησε επίσης από την Ευρώπη «να δώσει ένα μήνυμα σε αυτήν τη μεγάλη κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η οποία είναι αναξιοπρεπής για την ίδια, ακόμη και εάν αυτό το μήνυμα δεν είναι μια τέλεια λύση».

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Αρχιεπίσκοπος της Βιέννης και Καρδινάλιος της Αυστρίας Κρίστοφ Σένμπορν, απευθυνόμενος προφανώς προς την κυβέρνηση, και σε σχέση με την υποδοχή προσφύγων στην Αυστρία, τόνισε χαρακτηριστικά: «μπορείτε να βρείτε τρόπους για να συνδυάσετε την καλή πολιτική και την ανθρωπιά».

Από την πλευρά του, ο γενικός διευθυντής της δημόσιας Αυστριακής Ραδιοτηλεόρασης (ORF) Αλεξάντερ Βράμπετς υπογράμμισε τη σημασία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης τονίζοντας ότι «η τηλεόραση υπήρξε ένα πολύ σημαντικό μέσο πληροφόρησης φέτος, αλλά η ψυχαγωγία είναι επίσης σημαντική, καθώς προσφέρεται στους ανθρώπους σε δύσκολους καιρούς και αποδείχθηκε για άλλη μια φορά ότι η ORF ενώνει και αυτό υπήρξε ιδιαίτερα σημαντικό κατά την κοινωνική αποστασιοποίηση».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τις διάφορες ανθρωπιστικές οργανώσεις, ο αριθμός των πολιτών στην Αυστρία που προσφέρουν για το συνάνθρωπό τους, αυξήθηκε τα τελευταία χρόνια, και σήμερα ένα ποσοστό πάνω από το 60% του πληθυσμού φέρεται να προσφέρει για το συνάνθρωπο.

Όπως αναφέρθηκε από τους εκπροσώπους των ανθρωπιστικών οργανώσεων, η Αυστρία είναι παραδοσιακά μια χώρα των σχετικά μικρών ανθρωπιστικών δωρεών με μεγάλη όμως συμμετοχή του γενικού πληθυσμού, αλλά με πολύ μικρή συμμετοχή των πλουσίων.Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει