Δένδιας: Υπαρκτός ο κίνδυνος ανόδου της ακροδεξιάς στην Ευρώπη«Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα δοκιμάστηκε και απέτυχε», τονίζει σε συνέντευξή του στη Νέα Σελίδα που δημοσιεύεται αύριο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας.

Στη συνέντευξη, που τιτλοφορείται «Υπαρκτός ο κίνδυνος ανόδου της ακροδεξιάς στην Ευρώπη», ο κ. Δένδιας σημειώνει ότι επιθυμία της ΝΔ, είναι «να γίνουν οι εκλογές… χθες». Για τα ελληνοτουρκικά προειδοποιεί ότι «οφείλουμε να είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο».

Ο κ. Δένδιας εκφράζει τον προβληματισμό του ενόψει των ευρωεκλογών για τον κίνδυνο της ενίσχυσης των ποσοστών της ακροδεξιάς στην Ευρώπη: «Οφείλουμε όλα τα κόμματα του αποκαλούμενου «συνταγματικού τόξου», παρά τις τεράστιες μεταξύ μας διαφορές σε ζητήματα ιδεολογίας και κοσμοθεωρίας, να έχουμε σε ένα και μοναδικό ζήτημα, αυτό της πολιτικής απομόνωσης του νεοναζιστικού μορφώματος, ενιαία θέση», υποστηρίζει. Παράλληλα, χαρακτηρίζει «σκάνδαλο με διεθνείς διαστάσεις» την υπόθεση της Novartis, ωστόσο κατηγορεί την κυβέρνηση ότι επιχείρησε να την «εργαλειοποιήσει» για λόγους μικροκομματικών σκοπιμοτήτων.

Όσον αφορά στα ανοίγματα του Κυριάκου Μητσοτάκη και αν αυτά επηρεάσουν την ιδεολογία της «γαλάζιας» παράταξης, ο κ. Δένδιας επισημαίνει ότι «με δεδομένο ότι ένα πρόσωπο που εντάσσεται στο κόμμα μας προσυπογράφει πλέον και τις ιδεολογικές του αρχές, δεν διακρίνω κάποιον κίνδυνο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 20 Απριλίου 2019, 19:24

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει