Δέσμευση του Αντιδημάρχου Αν.Μπατζιάκα για αξιοπρεπή διαβίωση των Ανθρώπων της Τρίτης Ηλικίας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων

Η Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων, γνωστή και ως «Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία», σηματοδοτεί κάθε χρόνο με τον εορτασμό της την 1η Οκτωβρίου την αφορμή για συνειδητοποίηση δεδομένων και την επιτακτική ανάγκη οριοθέτησης στόχων. Τη φετινή χρονιά, το 2015, οι συγκυρίες των πολιτικών εξελίξεων και των οικονομικών δεδομένων δημιουργούν αναπόφευκτα ελλείψεις γενικότερα στη χώρα και ειδικότερα στην πόλη μας και ευρύτερα στο Νομό Μαγνησίας.

Ως Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου, ως ενεργός πολίτης, τιμώ τους ανθρώπους που οι καταστάσεις τους στερούν δεδομένα που κατακτήθηκαν και αποκτήθηκαν με πόνο και δεσμεύομαι προσωπικά για ανακούφιση και ενίσχυσης των ανθρώπων της Τρίτης Ηλικίας με γνώμονα την αξιοπρέπεια που τους οφείλεται για την καθημερινότητά τους και για την ποιότητα σκέψης και δράσης που τους αναλογεί.

Με δομές που λειτουργούν με επάρκεια και υποδομές που συνεχώς διευρύνονται βάσει των νέων αναγκών ο Δήμος Βόλου και η παρούσα Δημοτική Αρχή λειτουργούν υποστηρίζοντας την αρχή του Πρωταγόρα «Πάντων χρημάτων μέτρον Άνθρωπος» ή αλλιώς ο άνθρωπος και οι αξίες του μετρούν. Για να μη σταματήσει η αλληλεγγύη και ο ανθρωπισμός, για να μπορούν οι άνθρωποι που έζησαν να συνεχίσουν να ζούνε με επάρκεια υλικών αγαθών και αισθημάτων, με αξιοπρέπεια.

Στόχος της Δημοτικής Αρχής δεν είναι απλά η διασφάλιση δεδομένων αλλά και η αξιοποίηση των ανθρώπων της Τρίτης Ηλικίας που δικαιούνται ενεργούς δράσης και αντίδρασης αλλά και συνεισφοράς στο πλαίσιο της ανιδιοτελούς αλληλεγγύης που απλόχερα προσφέρουν στα παιδιά και τα εγγόνια τους, σε όσους διεκδικούν και παλεύουν. Εξάλλου οι χθεσινοί νέοι είναι οι σημερινοί ηλικιωμένοι και ως εκ τούτου σημερινοί νέοι που αναλογούν στους αυριανούς ηλικιωμένους δεν έχουν παρά να αναλογιστούν τη θέση των δικών τους ανθρώπων, μεγαλύτερων ή και μικρότερων καθώς η κλίμακα αλλιώς υπολογίζεται στην άνοδο και αλλιώς στην κάθοδο.

Δράσεις και εκδηλώσεις, ενημερωτικές συναντήσεις αλλά συνάξεις αναψυχής, διεύρυνση των ενδιαφερόντων καθώς και δωρεάν ιατρικές εξετάσεις, εκδρομές και ξεναγήσεις συνθέτουν το πρόγραμμα που η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας καταρτίζει προτάσσοντας επιθυμίες και υπολογίζοντας διαφοροποιήσεις που η οικονομική κρίση έχει διαμορφώσει.

Δέσμευση και υπόσχεση της Αντιδημαρχίας Κοινωνικάς Μέριμνας του Δήμου Βόλου για τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων είναι η αξιοπρέπεια και η υπερηφάνεια να μην τους λείψει ποτέ καθώς θα καλύπτονται πάντα οι βασικές τους ανάγκες.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει