Δήλωση Γιώργου Λούμα για το αποτέλεσμα των εκλογών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Καλέσαμε τους εργαζόμενους να απαντήσουν με ενιαίο κριτήριο και στις τρεις κάλπες, τόσο για τις τοπικές εκλογές όσο και για τις Ευρωεκλογές. Να καταδικάσουν πιο αποφασιστικά όλες τις δυνάμεις του ευρωμονόδρομου και βέβαια κι αυτές που συγκροτούν σήμερα τη συγκυβέρνηση.

Και πάντα βέβαια στο περιβάλλον της «κινούμενης άμμου» που διαμορφώθηκε τα τελευταία χρόνια με την καπιταλιστική κρίση να επελαύνει και με δεδομένα τα εκλογικά αποτελέσματα του Ιούνη 2012.

Αυτό δεν φαίνεται να έχει επιτευχθεί. Μέχρι στιγμής οι δυνάμεις της συγκυβέρνησης φαίνεται να συγκρατούν τις δυνάμεις τους και ταυτόχρονα ο λαός δεν έχει καταφέρει ακόμη να απορρίψει το νέο δίπολο που διαμορφώνεται ανάμεσα στη ΝΔ και στη νέα μορφή της σοσιαλδημοκρατίας, το ΣΥΡΙΖΑ.

Οπωσδήποτε χρειάζεται να κάνουμε μια πιο ολοκληρωμένη μελέτη των αποτελεσμάτων και σε αυτό θα βοηθήσουν οι κομματικές οργανώσεις, οι υποψήφιοι στα ψηφοδέλτια μας και πολλοί απ’ αυτούς που συνέβαλλαν δραστήρια για να δώσουμε μια καλή μάχη παντού, σε Περιφέρεια και Δήμους.

Επίσης, γίνεται καθαρό ότι δεν υπάρχει ακόμη καθαρή εικόνα τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και σε πανελλαδικό. Από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα φαίνεται ότι υπάρχει μια τάση συσπείρωσης, ενίσχυσης, περισσότερο στις Περιφέρειες που έχουν και μεγαλύτερο πολιτικό βάρος. Το σημαντικό ποσοστό που συγκεντρώνει το ψηφοδέλτιο της Περιφέρειας που στήριξε το ΚΚΕ στη Μαγνησία θα μετατραπεί σε αγωνιστική δύναμη για το δίκιο του εργάτη, του άνεργου, του αυτοαπασχολούμενου, του φτωχού αγρότη.

Η πρώτη Κυριακή πέρασε. Δίνουμε τη μάχη στις κάλπες και την ερχόμενη Κυριακή. Να μην ψηφίσουν κανέναν από τους υποψήφιους για το β’ γύρο. Μην μετατραπούν σε συνένοχους του ενός ή του άλλου στυλοβάτη της κυβερνητικής πολιτικής και της πολιτικής της Ε.Ε.

Το ΚΚΕ καλεί το λαό, φτάνοντας και στην κάλπη των ευρωεκλογών, να μην υποταχθεί στην πολιτική της ΕΕ, των μονοπωλίων και στα κόμματα τους, να αντισταθεί, να ισχυροποιήσει το ΚΚΕ για να αντιμετωπίσει από καλύτερες θέσεις την επόμενη μέρα αυτή την πολιτική.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τα πλατιά στρώματα της περιοχής, στη συγκέντρωση που πραγματοποιείται την ερχόμενη Τετάρτη 21 Μάη, στις 8 το απόγευμα στη παραλία.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει