Δήλωση Κ. Αγοραστού για την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που αφορά τα αποθεματικά των Περιφερειών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Με αφορμή τη σημερινή πράξη νομοθετικού περιεχομένου που αφορά στη μεταφορά των αποθεματικών και των αιρετών περιφερειών στην Τράπεζα της Ελλάδας και μάλιστα με αναδρομική ισχύ, ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Σήμερα ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση του, αποφάσισε και διέταξε με πράξη νομοθετικού περιεχομένου τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, να μεταφέρουν τα χρήματα που έχουν για έργα και προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη, στην Τράπεζα της Ελλάδας, δημιουργώντας δημοσιονομικό πανικό, συνθήκες “παύσης πληρωμών” και ουσιαστικά σταμάτημα των έργων (δρόμοι, νοσοκομεία, σχολεία, επενδύσεις καθώς και τους εργαζόμενους σ’ αυτά…).

Ας σημειωθεί ότι η μισθοδοσία του συνόλου των υπαλλήλων και των εργαζομένων με οποιαδήποτε σχέση εργασίας στις Περιφέρειες και τους Δήμους της χώρας, ύστερα από τη δραματική σημερινή εξέλιξη και χωρίς ευθύνη των περιφερειών και των δήμων, καλύπτεται μόνον για 15 ημέρες.

Οι περιφέρειες όλα αυτά τα χρόνια συνέβαλαν και συμβάλουν στην εθνική προσπάθεια γιατί για εμάς υπέρ πάντων είναι το καλό της πατρίδας και των Ελλήνων.

Από καιρό είχαμε διαβλέψει τον κίνδυνο, είχαμε προειδοποιήσει τον αρμόδιο υπουργό, ο οποίος όμως παρ’ όλες τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις, σήμερα απώλεσε και τα τελευταία αποθεματικά αξιοπιστίας.

Η πράξη αυτή δημιουργεί πρόβλημα στη λειτουργία των περιφερειών και θίγει την οικονομική και διοικητική τους αυτοτέλεια.

Την Τρίτη 21 Απριλίου, στις 13.00 συγκαλείται έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει