Δήλωση Μεϊκόπουλου για παράσταση διαμαρτυρίας περιπτεριούχων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ τη δήλωσh του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας, όπως έφτασε στο e-Volos.gr

Τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου οργανώθηκε παράσταση διαμαρτυρίας από την ένωση περιπτεριούχων καπνοπωλών Μαγνησίας στο Δημαρχείο του Βόλου σχετικά με τα προβλήματα που θα δημιουργήσει η νέα φορολογία των κοινόχρηστων χώρων. Αντιπροσωπεία της Ένωσης συναντήθηκε με τον Αντιδήμαρχο Βόλου, κ. Ηλία Ξηρακιά, προκειμένου να ενημερωθούν για τις θέσεις της Δημοτικής Αρχής, ενώ παρών στη συζήτηση ήταν και ο Δημοτικός Σύμβουλος, κ. Γιάννης Μολοχίδης.

Ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, δήλωσε σχετικά:

«Τα υψηλότατα τέλη για την κατάληψη κοινόχρηστων χώρων θα είναι ακόμη ένα επώδυνο και ίσως το τελικό χτύπημα στον κλάδο των περιπτεριούχων και των καπνοπωλών, ο οποίος βάλλεται από παντού.

Η οικονομική κρίση, που μαστίζει την ελληνική κοινωνία, έχει ως αποτέλεσμα τη δραματική μείωση του τζίρου στα βασικά προϊόντα. Αντί να προστατεύσει η κυβέρνηση τόσο τον κλάδο των περιπτεριούχων όσο και τους καταναλωτές, προχώρησε στη μείωση των ποσοστών των περιπτεριούχων και έφτασε τον ΦΠΑ σε πρωτόγνωρα ύψη.

Αν στα παραπάνω συνεκτιμήσουμε και τα φορολογικά μέτρα, την αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ και τα χαράτσια που έχουν πλήξει όλη την κοινωνία, μπορούμε να αντιληφθούμε τα προβλήματα βιωσιμότητας του συγκεκριμένου κλάδου. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι τον τελευταίο 1,5 χρόνο έχουν κλείσει 65 περίπτερα και άλλα 15 έχουν πουληθεί.

Στην ουσία, η κυβέρνηση επιλέγει να απειλήσει με αφανισμό ένα κλάδο, προκειμένου να αυξήσει το ποσοστό κέρδους του κράτους και των μεγάλων εταιρειών από τα προϊόντα των περιπτεριούχων και των καπνοπωλών. Επιπλέον, προσπαθεί να αντικαταστήσει την κρατική χρηματοδότηση των Δήμων με τέτοιου είδους δημοτικά τέλη. Αφού μηδένισε στην ουσία τους ΚΑΠ και ΣΑΤΑ, τώρα καλεί τους Δήμους να καλύψουν αυτό το κενό από υψηλότατα δημοτικά τέλη, όπως αυτά της κατάληψης των κοινόχρηστων χώρων.

Είναι επιτακτική η ανάγκη, να μείνει ο κλάδος ζωντανός και να μην αυξηθούν οι λίστες των ανέργων και των κλειστών επιχειρήσεων, να υπάρξει δίκαιη κατανομή των βαρών και σε ότι αφορά τα δημοτικά τέλη, πράγμα που είναι ευθύνη και της Δημοτικής Αρχής του Βόλου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει