Δήλωση Μεϊκόπουλου για την απεργία των διοικητικών υπαλλήλων του Παν. Θεσσαλίας στις 13 και 14 Μαΐου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

«Συνεπής στην τήρηση των δεσμεύσεων απέναντι στην τρόικα, αλλά ασυνεπής ως προς την υλοποίηση των δεσμεύσεών της απέναντι στους εργαζομένους, η κυβέρνηση όχι μόνο δεν προέβη σε καμιά ενέργεια επανένταξης στις υπηρεσίες όλων ανεξαιρέτως των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, όπως είχε αναγγείλει, αλλά προχωρά-μέσω του Υπουργείου Παιδείας-στην έκδοση νέας Διαπιστωτικής Πράξης, που κρύβει πίσω από ασαφείς διατυπώσεις την πρόθεσή της να μην διασφαλίσει τελικά το εργασιακό μέλλον των υπαλλήλων των Πανεπιστημίων.

Όχι μόνο λοιπόν δεν έχει ξεκινήσει η διαδικασία για την υλοποίηση της κινητικότητας, αλλά επιπλέον με την νέα Διαπιστωτική Πράξη δεν αποσαφηνίζεται το πότε ξεκινάει η διαθεσιμότητα, δεν επαναφέρονται όσοι είχαν βγει με την πρώτη Διαπιστωτική Πράξη και δεν περιλαμβάνονται στην νέα, ενώ δεν αναγράφεται τι θα συμβεί με τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα από κατάργηση του κλάδου τους.

Εκφράζω την απόλυτη συμπαράστασή μου στις απεργιακές κινητοποιήσεις των 22 διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που κινδυνεύουν να απολυθούν με τη λήξη της διαθεσιμότητάς τους στις 16 Ιουνίου, όπως απολύθηκαν πριν λίγες μέρες χωρίς καμιά εξήγηση και χωρίς αποζημίωση 34 σχολικοί φύλακες του Δήμου Βόλου.

Ο αγώνας τους δεν είναι μόνο αγώνας για το δικαίωμα στην εργασία, αλλά και αγώνας ενάντια στη συρρίκνωση των δημόσιων πανεπιστημίων. Στις επερχόμενες τριπλές εκλογές ψηφίζουμε ενάντια στην επισφαλή εργασία, τη διαθεσιμότητα, τις άδικες απολύσεις, τις αντισυνταγματικές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, την συρρίκνωση του κοινωνικού προϋπολογισμού που επιτάσσουν οι νεοφιλελεύθερες μνημονιακές πολιτικές. Για τον ΣΥΡΙΖΑ το σπουδαιότερο κεφάλαιο της Ελλάδας είναι οι άνθρωποί της και πάνω σε αυτή την ιερή αρχή στηρίζουμε την πρότασή μας για το αύριο, που καταθέτουμε στην κρίση της τοπικής κοινωνίας την επόμενη Κυριακή.»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει