Δήλωση Μεϊκόπουλου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του ρατσισμού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

«H Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων, την Παρασκευή 21/3/2014, χτυπά στους ρυθμούς της βάρβαρης επίθεσης στα δικαιώματα των μεταναστών και των προσφύγων, αλλά και των ατόμων με αναπηρία, των γυναικών, των φυλακισμένων, των ομοφυλόφιλων, και άλλων ευπαθών κοινωνικών ομάδων του πληθυσμού, που πλήττονται πρωτοφανώς από πολιτικές ακραίας συρρίκνωσης του δικτύου κοινωνικής προστασίας.
Η άρση της ψήφου των μεταναστών στις αυτοδιοικητικές εκλογές, η παράκαμψη του ζητήματος της ιθαγένειας στο Νέο Κώδικα Μετανάστευσης, ο αποκλεισμός από την νομιμότητα δεκάδων χιλιάδων μεταναστών λόγω ανεργίας, οι υποστελεχωμένες υπηρεσίες «μιας στάσης» ή ακόμη η θεσμοποίηση της ατιμωρησίας των κρατικών οργάνων που προωθείται με την πρόσφατη επαναφορά της διάταξης για την απέλαση μεταναστών, που ψευδώς καταγγέλλουν ρατσιστική βία από όργανα της δημόσιας τάξης, σκιαγραφούν την ξενοφοβική Ελλάδα του «Ξένιου Δία» και του Φαρμακονησιού.

Σήμερα, που οι αγωνίες των πολιτών γίνονται βούτυρο στο ψωμί των ακροδεξιών στοιχείων για να προωθήσουν την ρητορική μίσους απέναντι στους ξένους, είναι περισσότερο επιτακτική από ποτέ η ανάγκη να συνειδητοποιήσουν οι Έλληνες ότι η «Κόλαση… δεν είναι ο Άλλος». Αντίθετα, το μοναδικό αντίδοτο στην Κρίση, που μαστίζει την ελληνική κοινωνία, είναι ο δρόμος της αλληλεγγύης και του σεβασμού της διαφορετικότητας.
Απέναντι στο ρατσισμό που χωρίζει τους ανθρώπους σε πολίτες πρώτης και δεύτερης κατηγορίας, ο ΣΥΡΙΖΑ εκπέμπει μήνυμα ένωσης στο όνομα της κοινωνικής δικαιοσύνης και του σεβασμού των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Ως βουλευτής Μαγνησίας, θα στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις μέτρα που θα προάγουν την κοινωνική ένταξη των απειλούμενων με ρατσισμό ομάδων του πληθυσμού.»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει