Δήλωση Μεϊκόπουλου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση του Βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

«Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών βρίσκει την ελληνική κοινωνία περισσότερο εξαθλιωμένη και περιθωριοποιημένη από ποτέ. Μαζί με την ραγδαία αύξηση της ανεργίας, της φτώχειας, και την συνεπακόλουθη διόγκωση της αίσθησης αποπροσανατολισμού και κοινωνικού αποκλεισμού κυρίως των νέων ανθρώπων, η βίαιη εφαρμογή των πολιτικών λιτότητας των Μνημονίων έχει επίσης φέρει και την εξάπλωση του προβλήματος των ναρκωτικών.

Τάσσομαι αλληλέγγυος στον αγώνα των χιλιάδων εξαρτημένων νέων και των οικογενειών τους για να βγουν από το αδιέξοδο της εξάρτησης αλλά και να κερδίσουν το στοίχημα της κοινωνικής επανένταξης μέσα σε τέτοιες συνθήκες ακραίας οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης. Χαιρετίζω τις φιλότιμες προσπάθειες των εργαζομένων στις δομές ψυχοκοινωνικής στήριξης και θεραπείας, που αν και βρίσκονται αντιμέτωποι με την τραγική συρρίκνωση των προϋπολογισμών, την υποστελέχωση και τον κίνδυνο κατάργησης ή συγχώνευσής τους με άλλες δομές, δίνονται ψυχή τε και σώματι στο έργο τους για την σωτηρία των νέων.

Ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, θα εξαντλήσω τις δυνατότητες παρέμβασής μου ενάντια στην προώθηση μέτρων που οδηγούν στην αποδυνάμωση των οργανισμών απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης.

Σήμερα, που η οικονομική κρίση και η μνημονιακή της αντιμετώπιση ρίχνουν τις άμυνες της ελληνικής οικογένειας απέναντι στο φαινόμενο των ναρκωτικών, αντίδοτο στη ροπή προς την εξάρτηση είναι ο αγώνας για την ανατροπή της ακολουθούμενης πολιτικής, που οδηγεί τον κοινωνικό ιστό σε διάλυση.»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει