Δήλωση Μουτσινά για τη νέα μείωση των επικουρικών συντάξεων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση του Ανεξάρτητου Βουλευτή Μαγνησίας Πάρι Μουτσινά,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

«Η εικονική πραγματικότητα που καλλιεργεί η κυβέρνηση με το περίφημο success story βρίσκεται ακριβώς στον αντίποδα των όσων εφαρμόζει στην πράξη αφού, σχεδόν καθημερινά θέτει σε εφαρμογή αντιλαϊκά μέτρα για τους εργαζόμενους και για όλους τους πολίτες.

Η πρόταση του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης για νέα οριζόντια μείωση 5,2% στις επικουρικές συντάξεις, στρώνει το χαλί στη κυβέρνηση να εφαρμόσει ένα τέτοιο μέτρο, αλλά και να προχωρήσει ακόμα περισσότερο στο ψαλίδισμα συνολικά των συντάξεων.

Είναι προφανές ότι η εντολή της Τρόικας και των δανειστών για μηδενικό έλλειμμα, μεταφράζεται πρόθυμα από την Ελληνική κυβέρνηση σε μέτρα που απαιτούν νέες αιματηρές θυσίες από τους εργαζόμενους.

Αυτός ο εφιάλτης των νέων περικοπών έχει ήδη προαναγγελθεί αφού, σύμφωνα με το νόμο 3863/10, από 1-1-2015 η κυβέρνηση θα εγγυάται για τις κύριες συντάξεις μόνο μέχρι του ποσού των 360 ευρώ.

Η αλλαγή πολιτικής με τη δημιουργία ενός νέου συσχετισμού των προοδευτικών πολιτικών δυνάμεων, καθίσταται πλέον ζήτημα ζωτικής σημασίας, ως απαίτηση ολόκληρης της κοινωνίας».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει