Δήλωση Μουτσινά για τις απολυμένες καθαρίστριες που αρνείται να επαναπροσλάβει ο Υπ. Οικονομικών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση του Ανεξάρτητου Βουλευτή Μαγνησίας Πάρι Μουτσινά,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Νέα υποτίμηση των θεσμών από τον Υπουργό Οικονομικών μετά τη δικαστική δικαίωση των απολυμένων καθαριστριών

«Η ευθεία υπονόμευση των βασικών δημοκρατικών πυλώνων από την κυβέρνηση συνεχίζεται και για τον θεσμό της δικαιοσύνης, μετά από τις παραβιάσεις βασικών συνταγματικών δικαιωμάτων στον συνδικαλισμό, στην τοπική αυτοδιοίκηση και αλλού στο δημοκρατικό μας σύστημα.

Παρά τη δικαίωση των απολυμένων καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών μετά την ομόφωνη γνωμοδότηση υπέρ τους του Α΄ Τμήματος του Ν.Σ.Κ. και την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, ο κ. Στουρνάρας προσέφυγε στον Άρειο Πάγο για να ακυρώσει τη νίκη αυτή και για τις εργαζόμενες και για τη δικαιοσύνη.

Αυτή η ανάλγητη ενέργεια του Υπουργού που εκφράζει και συνολικά την κυβέρνηση, αποτελεί συνέχεια της επί σειρά ημερών άρνησής του να επαναπροσλάβει τις καθαρίστριες, όπως αποφάσισε η δικαιοσύνη.

Η υπουργική και κυβερνητική αυτή πράξη οδηγεί σε ακόμη μεγαλύτερη απαξίωση συνολικά τους δημοκρατικούς θεσμούς και την κοινωνική συνοχή, μόνο και μόνο για να δικαιωθούν οι απαιτήσεις της τρόικας και των δανειστών.

Μπρος στο νέο αυτό κατρακύλισμα της κυβέρνησης η απάντηση πρέπει να είναι συνολική από όλες εκείνες τις δυνάμεις πολιτικές και κοινωνικές που έχουν ως πρώτη προτεραιότητά τους ανθρώπους και τα δικαιώματά τους και όχι ότι προστάζουν τα συμφέροντα των λίγων.

Η νίκη για τις καθαρίστριες θα είναι νίκη για όλους τους εργαζόμενους, αλλά και νίκη για τους θεσμούς και τους πυλώνες της δημοκρατίας μας».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει