Δήλωση Πουλάκη για τις απολύσεις στην ΑΓΕΤ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Με αφορμή την επιμονή της τσιμεντοβιομηχανίας «ΑΓΕΤ» στις καταχρηστικές απολύσεις εργαζομένων της, στο πλαίσιο της Τριμερούς Συνάντησης στην Επιθεώρηση Εργασίας και τις αντιδράσεις των εκπροσώπων των εργαζομένων και του ΕΚΒ, ο επικεφαλής της «Θεσσαλίας της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας», Κώστας Πουλάκης, έκανε την εξής δήλωση :

«Οι απολύσεις των εργαζομένων της ΑΓΕΤ στο εργοστάσιο του Βόλου, δεν είναι οι πρώτες, αφού όλοι θυμόμαστε τις ομαδικές απολύσεις εργαζομένων από το εργοστάσιο της Χαλκίδας, οι οποίες μάλιστα οδήγησαν και στην επιβολή προστίμου εις βάρος της εταιρίας από την εκεί Επιθεώρηση Εργασίας.

Σε συνδυασμό δε με την πρόσφατη περιβαλλοντική αδειοδότηση της εταιρίας από το Περιφερειακό Συμβούλιο για δραστηριότητες εξαιρετικά επιβαρυντικές για το περιβάλλον και την υγεία των πολιτών, παρά το γεγονός ότι η σχετική μελέτη δεν πληρούσε τους απαραίτητους όρους, είναι αποκαλυπτική :

Η πολιτική της κυβέρνησης για τις “επενδύσεις” – την οποία δυστυχώς υλοποιούν πιστά οι αιρετοί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στην τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση – έχει ως μόνο στόχο τη διευκόλυνση λίγων μεγάλων οικονομικών συμφερόντων. Παρέχουν σε εργοστασιάρχες, μεγαλοξενοδόχους, μεγαλοεφοπλιστές κ.λπ. σκανδαλώδεις διευκολύνσεις, αφού δεν τους δεσμεύει καμία περιβαλλοντική, εργατική, πολεοδομική ή άλλη νομοθεσία.

Και, σε αντίθεση με το “success story” του κ. Σαμαρά, το οποίο ατυχώς επαναλαμβάνει στα καθ’ ημάς ο κ. Αγοραστός, όχι μόνο δεν δημιουργούνται θέσεις εργασίας και ανάπτυξης, αλλά αντίθετα ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για απολύσεις, ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας και καταπάτηση κάθε νομοθετικού περιορισμού.

Το έχουμε ξαναπεί και δεν θα κουραστούμε να το επαναλαμβάνουμε: Πραγματική ανάπτυξη χωρίς κοινωνική δικαιοσύνη, χωρίς κατοχύρωση εργασιακών δικαιωμάτων, χωρίς περιβαλλοντική προστασία δεν νοείται. Γι’ αυτό και η δική μας προγραμματική πρόταση κινείται στον αντίποδα της ληστρικής εκμετάλλευσης των εργαζομένων και των φυσικών πόρων, την οποία προωθούν κεντρικά και τοπικά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει