Δήλωση των βουλευτών Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του ρατσισμού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Η φετινή παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού θα μπορούσε να είναι αφιερωμένη σε ένα συγκεκριμένο πρόσωπό του, το φαινόμενο της ενδοσχολικής βίας, η δημόσια συζήτηση γύρω από το οποίο έχει αναζωπυρωθεί με αφορμή τα τραγικά γεγονότα στη Γαλακτομική Σχολή Ιωαννίνων.

Η ένταση του φαινομένου του bullying στην σημερινή πραγματικότητα καταδεικνύει ότι η επιθετική συμπεριφορά και τα φαινόμενα βίας απέναντι σε όποιον θεωρείται ανίσχυρος αποτελούν ευθύνη όλων όσων συμβάλλουν στη διαμόρφωση ενός κοινωνικού πλαισίου, που λοιδορεί την διαφορετικότητα. Είναι ασφαλώς αυτονόητη και επιτακτική η ανάγκη πρόληψης και άμεσης καταπολέμησης της ενδοσχολικής βίας και ευθύνη όλων μας να απομονώσουμε τέτοιες πρακτικές. Ο σχολικός εκφοβισμός, ο ρατσισμός, οι διακρίσεις και η ομοφοβία στα σχολεία δεν πρέπει να γίνονται ανεκτά σε κανένα επίπεδο, καθώς η προάσπιση του σεβασμού και της αξιοπρέπειας αποτελεί υπόθεση όχι μόνο της εκπαιδευτικής κοινότητας, αλλά όλων μας σε μια κοινωνία ισότητας και αλληλεγγύης.

Η αξιοπρέπεια, η κοινωνική προστασία και τα δικαιώματα των μεταναστών και των προσφύγων, αλλά και των ατόμων με αναπηρία, των γυναικών, των φυλακισμένων, των ομοφυλόφιλων, και άλλων ευπαθών κοινωνικών ομάδων του πληθυσμού, θεωρούνται από την κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ αδιαπραγμάτευτα και στόχος της είναι η αντιμετώπιση των διακρίσεων, της περιθωριοποίησης και των αποκλεισμών των ανθρώπων αυτών από την εκπαίδευση, την εργασία, τις υπηρεσίες υγείας και την πρόσβαση και συμμετοχή τους στην καθημερινότητα της ζωής.

Σήμερα που η χώρα μας δίνει μια σκληρή διαπραγματευτική μάχη για την αξιοπρέπεια και την λαϊκή κυριαρχία, και οι ακροδεξιές δυνάμεις καραδοκούν, είναι περισσότερο επιτακτική από ποτέ άλλοτε η ανάγκη να συνειδητοποιήσουν οι Έλληνες ότι «Κόλαση… δεν είναι ο Άλλος». Ο ρατσισμός που χωρίζει τους ανθρώπους σε πολίτες πρώτης και δεύτερης κατηγορίας, καμία πρόοδο δεν μπορεί να εγγυηθεί στην ελληνική κοινωνία.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει