Δήλωση υποψηφίοτητας Γιάννη Αναστασίου

“Η απουσία κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης του ΠΑΣΟΚ στο νομό λείπει πραγματικά”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την δήλωση υποψηφιότητας του δημοσιογράφου Γιάννη Αναστασίου, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

«Υπάρχουν στιγμές όπου το ατομικό υποτάσσεται στο συλλογικό και οι επιλογές συνδέονται με την ανάγκη επιβίωσης μιας ολόκληρης παράταξης… όχι για την διατήρηση προνομίων, φαινομένων παθογένειας ή προσωπικών στρατηγικών… άλλα για την ανάγκη σταθερότητας και ασφαλούς εξόδου της χώρας από τη κρίση, στο πλαίσιο μιας στρατηγικής προοδευτικής διακυβέρνησης μέσα από συναινέσεις που τόσο ανάγκη έχει ο τόπος.

Τα μεγάλα λόγια πλέον δεν αρκούν… χρειάζεται μεταρρυθμιστικό σχέδιο και αλήθειες… χρειάζονται καθαρές θέσεις και σύνθεση. Το ΠΑΣΟΚ μιλά με ειλικρίνεια στους πολίτες για τα λάθη που έγιναν και το δυσανάλογο βάρος που σήκωσε κρατώντας την χώρα όρθια… πρέπει όμως και οι πολίτες να το ακούσουν.

Με σεβασμό στις δυσκολίες που ο κόσμος περνά, θα μιλήσουμε με ειλικρίνεια και θα προσπαθήσουμε να πείσουμε με καθαρές θέσεις για τα πραγματικά διλλήματα των εκλογών και για την ορθότητα των θέσεων μας.

Στη Μαγνησία παράλληλα έχουμε ρίζες και αγώνες για τη δημοκρατία, τη κοινωνική δικαιοσύνη και τα οράματά μας. Γνωριζόμαστε πολύ καλά, έχουμε σχέση εμπιστοσύνης. Η περιοχή μας βρίσκεται σε μια από τις κρισιμότερες περιόδους για το μέλλον και την ανάπτυξής της.

Είναι κοινή η παραδοχή ότι η απουσία κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης του ΠΑΣΟΚ στο νομό λείπει πραγματικά. Αυτό δεν πρέπει να συνεχιστεί. Η συμμετοχή μου στην εκλογική διαδικασία με γνώσεις, αξιοπιστία, σοβαρότητα, εντιμότητα και ήθος, με την στήριξη των πολιτών πιστεύω ότι αυτό μπορεί να το αλλάξει. Καλό αγώνα σε όλους».

Βιογραφικό

«Ο Γιάννης Αναστασίου είναι επαγγελματίας δημοσιογράφος 24 χρόνια, μέλος της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας. Από το 2000 και για μια δεκαετία υπήρξε ο ανταποκριτής του MEGA στη Μαγνησία. Σήμερα γράφει και αρθρογραφεί στην τελευταία σελίδα της “Θεσσαλίας της Δευτέρας” , παρουσιάζει την πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Ράδιο Ένα “Ουδέν Κρυπτόν” και παράλληλα συνεργάζεται με το τηλεοπτικό κανάλι TRT, όπου είναι σχολιαστής των δελτίων ειδήσεων του καναλιού και παρουσιάζει την ομότιτλη τηλεοπτική εκπομπή «Ουδέν Κρυπτόν» κάθε βράδυ Πέμπτης.

Το 2012 ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Μαγνησία, ενώ στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2010 ήταν υποψήφιος με το περιφερειακό ψηφοδέλτιο “Θεσσαλών Δύναμη” .

Είναι τριτοετής φοιτητής του ΕΑΠ στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό και απόφοιτος της Σχολής Δημοσιογραφίας Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας στο οποίο σπούδασε το 1991 πριν ολοκληρώσει τις σπουδές του στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων στο ΤΕΙ της Αθήνας, στο οποίο και φοιτούσε.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 εργάστηκε ως στέλεχος του «Αθήνα 2004» στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου ως Προϊστάμενος του Κέντρου Τύπου, ενώ υπήρξε από τους συγγραφείς της πρότασης της Πολιτιστικής Μεσογειάδας και της προετοιμασίας του πρώτου φακέλου διεκδίκησης των Μεσογειακών Αγώνων του Βόλου και της Λάρισας του 2013.

Έχει τετραετή εμπειρία Κοινοβουλευτικού Συντάκτη, ως ο πρώτος ανταποκριτής Μέσων Ενημέρωσης της Περιφέρειας με έδρα το Κοινοβούλιο από το 1991-1995, ασκώντας παράλληλα με το κοινοβουλευτικό και πολιτικό ρεπορτάζ, μετέχοντας στο καθημερινό «μπρίφινκ» των πολιτικών συντακτών.

Από το 2002 μέχρι το καλοκαίρι του 2008 εργάστηκε στην τηλεόραση του ASTRA, όπου είχε την ευθύνη ενημέρωσης του καναλιού, της παρουσίασης ενημερωτικών εκπομπών και του κεντρικού δελτίου ειδήσεων. Μέχρι τον Μάρτιο του 2011 είχε την ευθύνη της πρωινής ενημερωτικής εκπομπής του Ράδιο Βέρα, ενώ μέχρι τέλους του 2010 συνεργάστηκε με το ειδησεογραφικό portal του Επιμελητηρίου Μαγνησίας.

Έχει εργασθεί ως σύμβουλος τύπου των Δημάρχων Βόλου και Αλμυρού.

Έχει δουλέψει σε εφημερίδες και ραδιοφωνικούς σταθμούς, το portal του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, ενώ δίδαξε επί τριετία πολιτικό ρεπορτάζ και δημοσιογραφία στα δημόσια ΙΕΚ και το ΙΕΚ του ΟΑΕΔ. Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ της ΕΛΕΠΑΠ παράρτημα Μαγνησίας.

Έχει καλύψει δημοσιογραφικά δύο συνόδους κορυφής της Ε.Ε στην Κέρκυρα και το Άμστερνταμ, ενώ έχει συμμετάσχει σε δημοσιογραφικές αποστολές στις Βρυξέλλες,το Στρασβούργο, το Άμστερνταμ το Κάϊρο και τα Σκόπια.

Γεννήθηκε στο Βόλο τον Απρίλιο του 1970. Γνωρίζει αγγλικά και Η/Υ.

Είναι παντρεμένος με την Ασημίνα Σέγκλια Πολιτισμιολόγο, υπάλληλο της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων, ενώ την οικογένεια τους ολοκληρώνει ο 19χρονος Θοδωρής, δευτεροετής φοιτητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει