Δήμαρχε, σε ποιές 480.000 ευρώ αναφέρονται οι δημοτικοί Σύμβουλοι;

“Η εργολαβία για τη «δενδροφύτευση» της Γορίτσας δεν είναι τάχα 48.000 ευρώ, αλλά 480.000 ευρώ. (Αλήθεια, το ξέρουν αυτό οι πολίτες…;)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου της δημοτικής παράταξης Βόλου «Δρόμοι Συνεργασίας», όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Την Τετάρτη 6/2 πραγματοποιήθηκε συνέλευση της δημοτικής κίνησης «Δρόμοι Συνεργασίας» στο Δημαρχείο του Βόλου. Τη συνέλευση απασχόλησαν η κατάσταση στο Δήμο, η δράση των δημοτικών συμβούλων και γενικότερα των μελών της κίνησης και ο προγραμματισμός για το επόμενο διάστημα.

Πήραν το λόγο πολλοί συμπολίτες, μεταξύ των οποίων οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της κίνησης Θωμάς Κλημόπουλος, Γιάννης Μολοχίδης και Κώστας Κουκουβίνος και η ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος Αθηνά Μπαϊράμη. Επίσης πήραν το λόγο συμπολίτες που μέχρι τώρα δεν συμμετείχαν στους «Δρόμους Συνεργασίας» στην προοπτική της συλλογικής αγωνιστικής συστράτευσης και επιβεβαιώθηκε η ανάγκη βελτίωσης της εσωτερικής λειτουργίας της κίνησης και διεύρυνσής της με αυτοδιοικητικές δυνάμεις και πολίτες στον κοινό αγώνα.

Σε αυτόν τον αγώνα κανείς δεν περισσεύει, εκτός βέβαια από τους οσφυοκάμπτες των μνημονιακών επιλογών, αντιδημοκράτες, γυρολόγους και θεσιθήρες. Η κίνηση είχε από την αρχή ανοιχτό, συλλογικό και αυτόνομο χαρακτήρα και όλες οι σοβαρές αποφάσεις θα παίρνονται συλλογικά.

Κοινός τόπος όλων των συμμετεχόντων ήταν οι δυσβάστακτες επιπτώσεις των μνημονίων και του «Καλλικράτη», η διαφωνία με βασικές επιλογές της Δημοτικής αρχής (τέλη, ιδιωτικοποιήσεις, κλείσιμο δομών – υπηρεσιών κλπ) και η ανάγκη βελτίωσης της δράσης και της δημόσιας εικόνας της κίνησης. Η συζήτηση εστιάστηκε κυρίως στην ανάγκη για επικαιροποίηση των προγραμματικών επεξεργασιών της κίνησης, για ανάπτυξη κινημάτων, για βελτίωση της σχέσης με τοπικές κοινωνίες, για αντιμετώπιση της φτώχειας και της ρύπανσης και για την ανάπτυξη της αντίστασης και της αλληλεγγύης της κοινωνίας.

Επειδή ορισμένα σχόλια του τοπικού Τύπου μας προξένησαν κατάπληξη και θλίψη, δηλώνουμε ότι ούτε τώρα, ούτε και στο μέλλον θα σχολιάζουμε εκφράσεις όπως: «…μιας και η παράταξη «διψά» για αντικειμενικότητα», «δόθηκε το ‘σύνθημα’ από το κοινό…» αλλά εκείνος [ο Μ. Πατσιαντάς] ‘δεν τσίμπησε’», την έλλειψη «σοβαρότητας», την «απελπισία» κλπ. Ούτε τίτλους όπως «αλήτες, ρουφιάνοι…» σχολιάζουμε, ούτε απόσπαση φράσεων που αλλοιώνουν το νόημα των λεχθέντων, όπως το «τόσο μπόρεσε τόσο έκανε». Ωστόσο λόγω του ότι εκτός του ότι τιμάμε τους δημοσιογράφους, τιμάμε και τους αναγνώστες τους δηλώνουμε προς αποκατάσταση της αλήθειας:

1. Δεν υπήρξε κανένας αποκλεισμός στην κίνηση μας και αντίθετα υπήρξε καθολικό αίτημα ενότητας, συσπείρωσης και επέκτασης της κίνησης και της δράσης της. Το ξαναλέμε: «Κανείς δεν περισσεύει….». Ο Μ. Πατσαντάς φυσικά και παραμένει στη κίνηση μας και ας πάψουν τα ύποπτα παιχνίδια που χρησιμοποιούν το όνομα του.
2. Όσο και αν κάποιοι ενοχλούνται, εμείς θα συνεχίσουμε να καλούμε τους πολίτες σε κινήματα γειτονιάς, γενικά στο κίνημα και θα είμαστε δίπλα τους.
3. Η εργολαβία για τη «δενδροφύτευση» της Γορίτσας δεν είναι τάχα 48.000 ευρώ, αλλά 480.000 ευρώ. (Αλήθεια, το ξέρουν αυτό οι πολίτες ή μήπως δεν έχει δημοσιογραφικό …ενδιαφέρον και δεν είδε το φως της δημοσιότητας;)
4. Ο Θωμάς Κλημόπουλος δεν είναι στέλεχος της ΑΚΟΑ και ίσως θα μπορούσε κάποιος να ψάξει να βρει και πιο «ωραίες» φωτογραφίες του…

Τέλος, αντιλαμβανόμαστε ότι ορισμένοι δημοσιογράφοι δεν έχουν συνηθίσει σε ολομέλειες κινήσεων, μη προσωποπαγή σχήματα και συλλογικές αποφάσεις. Δεν φταίνε κυρίως αυτοί, αλλά η συνήθης τακτική του κατεστημένου πολιτικού – αυτοδιοικητικού συστήματος. Αν θέλουν, μπορούν να συνεχίσουν να ασχολούνται με την κίνηση μας μόνο και μόνο για να αναπαράγουν ευφάνταστα σενάρια διαφόρων κύκλων για επικεφαλής και αιμοσταγείς αποκλεισμούς. Τους προειδοποιούμε ότι κουράζονται άδικα και όταν έρθει η ώρα ανάδειξης υποψηφίων θα μπορούν να την παρακολουθήσουν, γιατί θα είναι δημόσια, διαυγής και συλλογική. Έως τότε μήπως εκτός από παραπολιτικά σχόλια για υποτιθέμενους επικεφαλής θα μπορούσαν να ενημερώνουν και για τη δράση της κίνησης; Το Γραφείο Τύπου της κίνησης θα είναι στη διάθεση τους, περιμένοντας μια καλύτερη συνεργασία.

Το Γραφείο Τύπου της Κίνησης «Δρόμοι Συνεργασίας»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει