Δήμαρχε, σε ποιές 750.000 ευρώ της ΔΕΥΑΜΒ αναφέρεται ο Γ. Μουλάς;

Η ΔΕΥΑΜΒ, η επιστροφή των παλαιών προγραμματικών συμβάσεων, οι φουσκωμένοι λογαριασμοί και το οικόπεδο της Χιλιαδούς, στο στόχαστρο των δημοτικών συμβούλων Μουλά, Νομικού και Χαυτούρα

Με τρεις διαφορετικές ερωτήσεις, δύο κοινές των Μουλά, Νομικού, Χαυτούρα και μία προσωπική του Γιώργου Μουλά, οι δημοτικοί σύμβουλοι Βόλου θέτουν στο στόχαστρο τρία πολύ σοβαρά θέματα που αφορούν στην ΔΕΥΑΜΒ, καλώντας τον Δήμαρχο Βόλου Παναγιώτη Σκοτινιώτη τουλάχιστον να απαντήσει.

Φουσκωμένοι λογαριασμοί Ύδρευσης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την σχετική ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ των δημοτικών συμβούλων Μουλά, Νομικού και Χαυτούρα:

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες η ΔΕΥΑΜΒ στους τελευταίους λογαριασμούς χρέωσε κατανάλωση τεσσάρων μηνών αντί τριών, με αποτέλεσμα τα επιπλέον κυβικά μέτρα νερού να ανεβάσουν την τιμή χρέωσης ανά κυβικό μέτρο.

Ερωτάται αν η Δημοτική Αρχή γνώριζε το χαράτσωμα αυτό. Αν το γνώριζε έχει μεγάλες ευθύνες. Αν δεν το γνώριζε εξ ίσου μεγάλες είναι οι ευθύνες διότι αποδεικνύεται για άλλη μία φορά η ανικανότητα του δημάρχου και των υπολοίπων συνεργατών του να διοικήσουν την ΔΕΥΑΜΒ.

Επερωτάται η Δημοτική Αρχή για ποιους λόγους «χαράτσωσε» τους καταναλωτές για άλλη μια φορά και αν προτίθεται να διορθώσει την γκάφα της.

Μουλάς Γεώργιος
Νομικός Νικόλαος
Χαυτουρας Νικόλαος

Επιστροφή των χρημάτων στην ΔΕΥΑΜΒ των παλαιών προγραμματικών συμβάσεων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την σχετική ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ του δημοτικού συμβούλου Γιώργου Μουλά:

Επανέρχομαι για μια ακόμη φορά, στο θέμα της επιστροφής των χρημάτων των παλαιών προγραμματικών συμβάσεων στην ΔΕΥΑΜΒ από τον Δήμο Βόλο.

Για το θέμα αυτό ο κ. Σκοτινιώτης, Δήμαρχος και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ, αρνιόταν να λάβει θέση και να ενεργήσει ανάλογα, επικαλούμενος την μη έκδοση απόφασης από το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας.

Η απόφαση αυτή εκδόθηκε την 20-12-2013 με αριθμό 350/2012.

Η απόφαση αυτή δεν ήταν και αναγκαία για ενεργήσει ο κ. Σκοτινιώτης και να προστατέψει τα συμφέροντα της ΔΕΥΑΜΒ της οποίας τα οικονομικά πάνε από το κακό στο χειρότερο εν μέσω σκανδάλων. Φυσικά, οι βολιώτες καλούνται να πληρώσουν όλα τα σπασμένα στους υπερβολικούς λογαριασμούς νερού.

Τελικά βγήκε η απόφαση αυτή, που αφορά ποινικές διώξεις πολιτικών και υπηρεσιακών προσώπων. Δεν έχει καμία σχέση με τις ενέργειες, που πρέπει να γίνουν. Πολύ φοβούμαι, ότι αν ο κ. Σκοτινιώτης επιμείνει στην τακτική του αυτή, θα έχει ανάλογη τύχη με αυτή του διωκόμενου πρώην δημάρχου.

Επερωτάται η Δημοτική Αρχή και ειδικότερα ο κ. Σκοτινιώτης για ποιους λόγους δεν ενεργεί για την επιστροφή των 750.000 ευρώ στο ταμείο της ΔΕΥΑΜΒ

Ο επερωτών
Μουλάς Γιώργος

Οικόπεδο ΔΕΥΑΜΒ Χιλιαδούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την σχετική ΕΡΩΤΗΣΗ των δημοτικών συμβούλων Μουλά, Νομικού και Χαυτούρα:

Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 3687/2012 απόφαση του Ε’ Τμήματος του Συμβουλίου Επικρατείας ακυρώθηκε η απόφαση 1808/27-10-1998 του Νομάρχη Μαγνησίας η οποία αφορούσε αποχαρακτηρισμό κοινοχρήστου χώρου – πάρκου προκειμένου να χρησιμοποιηθεί «για την κάλυψη των αναγκών των υπαρχουσών εγκαταστάσεων της ΔΕΥΑΜΒ».

Ο χώρος – ακίνητο αποτελεί οικόπεδο 4.714 τ.μ. εντός του ΟΤ 1352 εφαπτόμενο των παλαιών εγκαταστάσεων της ΔΕΥΑΜΒ. Το οικόπεδο αυτό απαλλοτριώθηκε από την ΔΕΥΑΜΒ στις 6-10-1998 και ήδη χρησιμοποιείται.

Ο καταργηθείς χώρος πρασίνου στην πυκνοδομημένη περιοχή της Χιλιαδούς είναι ζωτικής σημασίας και άλλοι αντίστοιχοι χώροι για αντιστάθμισμα μάλλον δεν υπάρχουν, με αποτέλεσμα το πρόβλημα να γίνεται περίπλοκο.

Ερωτάται η Δημοτική Αρχή: Εκτός από το μέτρο της ανακοπής που είναι άνευ σημασίας τι πρόκειται να κάνει για την επίλυση του προβλήματος.

Μουλάς Γεώργιος
Νομικός Νικόλαος
Χαυτούρας Νικόλαος

Μπορεί επίσης να σας αρέσει