Δήμος Βόλου: Αναμένουμε νέα χιονόπτωση – Σε ετοιμότητα ο μηχανισμός του Δήμου

Κλειστά τα σχολεία – Ο Δήμος Βόλου ζητά προσοχή στη στάθμευση των Ι.Χ., ώστε να μην παρεμποδίζουν την διεύλευση και άρα το έργο των μηχανημάτων αποχιονισμού – Τί ισχύει για το νερό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Μετά και την τελευταία ενημέρωση για την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας στην περιοχή του Βόλου, από τις πρώτες πρωινές της Τετάρτης μέχρι αργά το απόγευμα της ίδιας ημέρας, αναμένεται έντονη χιονόπτωση.

Ο μηχανισμός του Δήμου παραμένει σε πλήρη ετοιμότητα και θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια να κρατηθούν ανοιχτές οι κεντρικές οδικές αρτηρίες, ώστε να διασφαλιστούν οι βασικές λειτουργίες της πόλης. Ζητούμε από τους πολίτες να παραμείνουν ψύχραιμοι και να επιδείξουν πνεύμα κατανόησης και συνεργασίας στην αντιμετώπιση των όποιων δυσκολιών ανακύψουν.

Ιδιαιτέρως εφιστούμε την προσοχή στους πολίτες, με βάση και την αρνητική εμπειρία προηγούμενης κατάστασης, να φροντίσουν για την στάθμευση των αυτοκινήτων τους σε σημεία που δεν θα παρεμποδίζουν την διέλευση και άρα το έργο των μηχανημάτων αποχιονισμού, ιδιαίτερα σε στενούς δρόμους.

Για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης οι πολίτες μπορούν να τηλεφωνούν στην Πολιτική Προστασία, στα τηλέφωνα 24210 80959 και 80920 ή στο Δημαρχείο του Βόλου, στα τηλέφωνα 24213 50173-4, όπου συνεχώς και μέχρις ότου απομακρυνθεί η κακοκαιρία θα υπάρχουν αρμόδιοι για να παραλάβουν και να προωθήσουν όποια αιτήματα για αντιμετώπιση προβλημάτων πιθανώς υποβληθούν.

Σε ό,τι αφορά την υδροδότηση η κατάσταση στο δίκτυο με τις ποσότητες νερού έχει βελτιωθεί και έτσι θα χρειαστεί, προς το παρόν τουλάχιστον, να ληφθούν μέτρα μόνο για τη διαχείριση (μείωση) της πίεσης και όχι διακοπές. Παρακαλούμε τους δημότες να συνεργαστούν και σε αυτό τον τομέα, αφού με πνεύμα κατανόησης και συνεργασίας μπορούμε να τα επιτύχουμε τα πάντα.

Τέλος, να υπενθυμίσουμε επίσης ότι οι πολίτες μπορούν να προμηθευτούν αλάτι από τα εξής σημεία:

– Δημαρχείο Πορταριάς

– Κοινοτικό κτήριο Μακρινίτσας

– Κοινοτικό κτήριο Κατηχωρίου

– Κοινοτικό κτήριο Άλλης Μεριάς

– Κοινοτικό κτήριο Αγ. Ονουφρίου

– Δημαρχείο Ιωλκού

– Δημαρχείο Αρτέμιδας

– Κοινοτικό κτήριο Δράκειας

– Κοινοτικό κτήριο Αγ. Βλασίου

– Κοινοτικό κτήριο Αγ. Λαυρεντίου

– Δημαρχείο Αισωνίας

– Κοινοτικό κτήριο Σέσκλου

– Δημαρχείο Βόλου

– Δημαρχείο Νέας Ιωνίας

– Δημαρχείο Αγριάς

Κλειστά τα σχολεία στην περιοχή ευθύνης του Δήμου Βόλου

Σε προηγούμενη ανακοίνωση του Δήμου Βόλου, η οποία εκδόθηκε νωρίς το μεσημέρι, κοινοποιήθηκε η απόφαση τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά και την Τετάρτη. Πιο συγκεκριμένα:

Με απόφαση του Δήμου Βόλου και αφού συνεκτιμήθηκε η κατάσταση με τη συνεχιζόμενη κακοκαιρία και τις δυσμενείς προγνώσεις για το επόμενο διάστημα, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην περιοχή ευθύνης του Δήμου Βόλου θα παραμείνουν και αύριο, Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου, κλειστά.

Επίσης αύριο, θα είναι κλειστοί και οι παιδικοί σταθμοί, που λειτουργούν με ευθύνη του Δήμου Βόλου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει