Δήμος Βόλου: ΑΥΤΕΣ είναι οι κλιματιζόμενες δημοτικές αίθουσες

Επίσης ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ενημέρωση πολιτών για τον καύσωνα από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων

Ο Δήμος Βόλου ανακοινώνει ότι ενόψει του καύσωνα και προς ανακούφιση των πολιτών θα παραμείνουν ανοιχτές για το κοινό οι εξής δημοτικές αίθουσες με επαρκή κλιματισμό:

ΚΑΠΗ ΑΓ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ – Τριανταφυλλίδη με Χατζηαργύρη – από 07:00π.μ. έως 21:00μ.μ.

ΚΑΠΗ ΘΕΟΦΙΛΟΣ – Πλατεία Ρήγα Φεραίου- από 07:00π.μ. έως 21:00μ.μ.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ – Αραχώβης 1 και Μπότσαρη – από 08:00π.μ. έως 20:00μ.μ.

ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ Ν.ΙΩΝΙΑΣ –Τέρμα Λεωφόρου Ειρήνης- από 07:00π.μ. έως 20:00μ.μ.

Λόγω ότι διανύουμε την αιχμή της θερινής περιόδου και αναμένονται οι υψηλές θερμοκρασίες , η Δ/νση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων, θα ήθελε να ενημερώσει τους πολίτες, για τα μέτρα πρόληψης από τον καύσωνα :

– Να αποφεύγεται η έκθεση στο ηλιακό φώς . Αναζήτηση σκιερών και δροσερών μερών .
– Να περιορίζονται οι μετακινήσεις στις θερμές ώρες της ημέρας και ειδικά στο κέντρο της πόλης , που υπάρχει αυξημένη κυκλοφορία .
– Να προτιμάται την ένδυση με λεπτά , ευρύχωρα και ανοιχτόχρωμα ρούχα , κυρίως βαμβακερά . Να καλύπτεται την κεφαλή σας με χρησιμοποίηση καπέλου , ομπρέλας κ.λ.π. .
– Να αποφεύγεται η βαριά σωματική εργασία , ιδιαίτερα σε μέρη που συνυπάρχουν υψηλή θερμοκρασία με υγρασία , καθώς και εκτεθειμένοι στον ήλιο .

Η διατροφή να είναι ολιγοθερμιδική . Να περιλαμβάνει ελαφριά , άλιπη , αλατισμένη τροφή κατανεμημένη σε μικρά συχνά γεύματα , κυρίως λαχανικά και φρούτα .

– Να λαμβάνονται άφθονα υγρά κατά προτίμηση νερό και φυσικοί χυμοί .
– Να αποφεύγονται τα μεγάλα και λιπαρά γεύματα , καθώς και τα οινοπνευματώδη ποτά .
– Να γίνονται συχνά λουτρά με ντους .
– Τα βρέφη και τα παιδιά να ντύνονται όσο γίνεται πιο ελαφρά . Όταν κάνει ζέστη να προσφέρονται συχνά εκτός από γάλα ( μητρικό ή άλλο ) και υγρά όπως νερό .

Περισσότερη προσοχή να δοθεί στις αποκαλούμενες ομάδες υψηλού κινδύνου του καύσωνα , που είναι :

– Όλα τα άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών .
– Όλα τα άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα , όπως καρδιοπάθειες , νεφροπάθειες , πνευμονοπάθειες , ηπατοπάθειες , με σακχαρώδη διαβήτη κ.λ.π. .
– Όλα τα άτομα που για θεραπευτικούς λόγους λαμβάνουν φάρμακα για χρόνια νοσήματα όπως , διουρητικά , αντιυπερτασικά , β- αναστολείς , ηρεμιστικά , αντιχολινεργικά , ορμονικής υποκατάστασης (συμπεριλαμβανομένου την ινσουλίνη και τα αντιδιαβητικά δισκία ) . Οι πάσχοντες θα πρέπει να συμβουλεύονται τον θεράποντα ιατρό τους για τη ρύθμιση της δοσολογίας .

11. Οι χώροι πρέπει να διαθέτουν κλιματιστικά μηχανήματα ή απλούς ανεμιστήρες κυρίως οροφής . Τις θερμές ώρες της ημέρας τα παράθυρα να παραμένουν κλειστά .

12. Τα μέσα μαζικής μεταφοράς να φροντίζουν για την καλή λειτουργία των κλιματιστικών .

Μπορεί επίσης να σας αρέσει