Δήμος Βόλου: Εθελοντική εκστρατεία καθαρισμού των ακτών από Δευτέρα

Η Δημοτική Αρχή απευθύνει πρόσκληση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Με κεντρικό σύνθημα “Αγαπώ την Πόλη μου – Συμμετέχω” ο Δήμος Βόλου για τρίτη χρονιά διοργανώνει την σημαντική εθελοντική προσπάθεια καθαρισμού των ακτών, πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου και την προσέλευση των πολιτών στις παραλίες, ξεκινώντας από την Δευτέρα 8 Μαΐου και ώρα 11.00 π.μ., από την παραλία της Νέας Αγχιάλου με την συνδρομή των μαθητών και δασκάλων του “Ευγένειου” 1ου και “Βαρνάλειου” ολοήμερου 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Αγχιάλου.

Στόχος και φέτος είναι να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα για την ανάγκη ευαισθητοποίησης των τοπικών κοινωνιών αναφορικά με την προστασία του περιβάλλοντος.

Στο πλαίσιο αυτό η Δημοτική Αρχή απευθύνει πρόσκληση στους μαθητές σχολείων και εθελοντικές ομάδες, αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη, να μετέχουν στις εξορμήσεις καθαρισμού των ακτών, ώστε όλοι μαζί να βιώσουμε την χαρά της προσφοράς στην κοινωνία.

Όπως τονίζεται στο μήνυμα της Δημοτικής Αρχής “Όλοι μαζί ας καθαρίσουμε τις παραλίες μας για τη προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και για να αναπτύξουμε την περιβαλλοντική συνείδηση και να διαφυλάξουμε το φυσικό πλούτο και να αναδείξουμε την αισθητική και τις ομορφιές των ακτών μας.

Ας αποδείξουμε για μια ακόμη φορά ότι σε αυτή την πόλη, η αξία του εθελοντισμού έχει πλέον περάσει σε ένα άλλο επίπεδο, πολύ πιο στέρεο και ενσαρκώνει αυτό που όλοι χαρακτηρίζουμε ως κοινωνία των πολιτών”.

Το πρόγραμμα καθαρισμού των ακτών:

Δευτέρα 08/05 – Ακτή Αγχιάλου
Τρίτη 09/05 – Χρυσή Ακτή Παναγιάς
Τετάρτη 10/05 – Ακτή Αναύρου και Πλάκες
Πέμπτη 11/05 – Ακτή Αλυκών
Παρασκευή 12/05 – Ακτές Αγίου Στεφάνου
Δευτέρα 15/05 – Ακτή Μπαρμπαθωμά Αγριά
Τρίτη 16/05 – Καρνάγιο Κάτω Λεχώνια
Τετάρτη 17/05 – Ακτή Πλατανιδίων

Μπορεί επίσης να σας αρέσει