Δήμος Βόλου προς Νοσοκομείο: Δώστε μας το πάρκινγκ εκτός πλειστηριασμού

Όπως και να έχει η ΑΝΕΒΟ θα συμμετάσχει στον διαγωνισμό

Την απόφαση συμμετοχής της Αναπτυξιακής Εταιρείας Βόλου (ΑΝΕΒΟ) στον διαγωνισμό του Νοσοκομείου για το οικόπεδο επί των οδών 28ης Οκτωβρίου (Αλεξάνδρας) και Όγλ, ως χώρου πάρκινγκ, γνωστοποιεί με ανακοίνωσή του ο Δήμος Βόλου, ο οποίος ωστόσο θεωρεί πως καλό θα ήταν η Διοίκηση του Νοσοκομείου να μην εμπλακεί σε πλειστηριασμό που ενδεχομένως να εκτινάξει το μίσθωμα στα ύψη και θα προκαλέσει αυξημένες τιμές στάθμευσης που θα επιβαρύνουν τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών.

Πιο συγκεκριμένα, η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Η Αναπτυξιακή Εταιρεία Βόλου (ΑΝΕΒΟ) υλοποιώντας τις δεσμεύσεις και τις αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής του κ. Αχιλλέα Μπέου, που, παρά το πείσμα και τις φαιδρές αντιδράσεις του γνωστού κατεστημένου, συγκλίνουν αποκλειστικά και μόνο στην μέγιστη δυνατή εξυπηρέτηση των πολιτών, γνωστοποιεί την απόφασή της να λάβει μέρος στο διαγωνισμό που προκήρυξε η διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου, για την εκμετάλλευση του επί των οδών 28ης Οκτωβρίου (Αλεξάνδρας) και Όγλ οικοπέδου ως χώρου πάρκινγκ.

Η λειτουργία του συγκεκριμένου χώρου ως πάρκινγκ κρίνεται απαραίτητη για τη διεύρυνση και ενίσχυση των κυκλοφοριακών μέτρων που ήδη έχουν ληφθεί και αναμορφώσει τη μορφή και τη λειτουργία της πόλης και εντάσσεται σε ένα ευρύτερο σχεδιασμό για τη λειτουργία και άλλων χώρων στον κεντρικό ιστό της πόλης.

Προς τούτο και με δεδομένη τη μέγιστη κοινωνική ωφέλεια από τη λειτουργία του συγκεκριμένου πάρκινγκ, που αν αποκτηθεί από το Δήμο θα διατεθεί στη χρήση των πολιτών, φρονούμε ότι όλες οι πλευρές (Νοσοκομείο – εκμεταλλευτές) θα επιδείξουν αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και προσφοράς και θα επιτρέψουν στο Δήμο να προχωρήσει σε μια σημαντική υπηρεσία προς τους πολίτες του Βόλου, μη εμπλεκόμενοι σε ένα πλειστηριασμό που ενδεχομένως να εκτινάξει το μίσθωμα στα ύψη.

Μια τέτοια εξέλιξη απλώς θα επιβάρυνε τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ανταποκριθούν στις αυξημένες τιμές στάθμευσης που προφανώς θα υπάρξουν.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει