Δίπλα στους επαγγελματίες που θα αποκλείσουν τον ΟΑΕΕ ο Α. Μεϊκόπουλος

Ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας Α. Μεϊκόπουλος για την κινητοποίηση του ΟΕΒΕΜ:

Με την ευκαιρία της συμβολικής κατάληψης του υποκαταστήματος του ΟΑΕΕ, που θα πραγματοποιηθεί από τις 7πμ-16μ.μ την Πέμπτη 22-11-2012 από τις Ομοσπονδίες Επαγγελματιών-Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Μαγνησίας, από τον Εμπορικό Σύλλογο Βόλου και τα Σωματεία Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Ν. Μαγνησίας, θέλω να δεχθείτε την αλληλεγγύη μου και την αμέριστη συμπαράσταση μου στον αγώνα που δίνετε ενάντια στη μνημονιακή πολιτική, που σαν στόχο έχει τον αφανισμό της μικρομεσαίας επιχείρησης.

Τα αιτήματα σας είναι δίκαια και θα πρέπει να επιλυθούν άμεσα με τον τρόπο που προτείνετε γιατί δεν έχουν συντεχνιακή λογική.

Θα σταθώ σε ένα από τα κύρια προβλήματα στα οποία γίνομαι κοινωνός καθημερινά από συμπολίτες μας.

Υπάρχουν πάρα πολλά άτομα που διατηρούσαν μικρές επιχειρήσεις και μαγαζιά που έβαλαν λουκέτο, λόγω της κρίσης που επέφεραν τα μνημόνια. Πολλοί από αυτούς δεν έχουν ασφάλεια ΟΑΕΕ γιατί χρωστούν στο ασφαλιστικό ταμείο. Έτσι, όταν αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, δεν έχουν την δυνατότητα κάλυψης ούτε οικογενειακού γιατρού, ούτε εισόδου σε νοσοκομείο. Παραδείγματα πολλά με εμφραγματίες, καρκινοπαθείς ή και με άλλα σοβαρά προβλήματα, όλοι πρώην ασφαλισμένοι του ΟΕΕΕ, που αποφεύγουν να νοσηλευθούν ή όταν χρειάζεται πρέπει να πληρώνουν στα Νοσοκομεία.

Η κρίση είναι τεράστια, τα προβλήματα πολλά, η υγεία όμως είναι αγαθό σημαντικό και πρωταρχικό για να μπορείς να αντιμετωπίσεις τα άλλα ζητήματα.

ΑΜΕΣΑ θα πρέπει, τουλάχιστον σε προβλήματα υγείας, να έχουν την δυνατότητα ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ, τόσο σε επίπεδο οικογενειακού γιατρού, όσο και στο Νοσοκομείο. Το ίδιο είναι και η ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ.

Επίσης ένα άλλο σημαντικό θέμα είναι ότι σε άτομα που χρωστούν στον ΟΑΕΕ δεν δίνεται η δυνατότητα να συμμετέχουν σε προκηρύξεις θέσεων με ολιγόμηνες συμβάσεις σε ΟΤΑ ή άλλους θεσμούς, ζητώντας βεβαιώσεις από ασφαλιστικά ταμεία. Πιστεύω ότι και αυτό είναι πολύ άδικο.

Το σύνθημα ο άνθρωπος πάνω από τα κέρδη είναι μοναδικό και επίκαιρο. Θα είμαι κοντά σας σε όλους τους αγώνες σας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει