ΔΑΣ ΟΤΑ – ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ: Κοινή καταγγελία κατά του Δημάρχου Βόλου Π. Σκοτινιώτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την κοινή ανακοίνωση – καταγγελία, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Καταγγέλλουμε τον δήμαρχο Βόλου Πάνο Σκοτινιώτη για την απόφασή του να μετακινήσει δύο εργαζόμενους στο πρώην δημοτικό ραδιόφωνο (έναν δημοσιογράφο και έναν τεχνικό), από την υπηρεσία όπου έχουν μεταταγεί μετά το κλείσιμο του Ραδιοφώνου στο ΚΕΠ της οδού Ιάσονος. Πρόκειται για αυθαίρετη μετακίνηση που εκτιμούμε ότι υποκρύπτει μεθόδευση αλλαγής της ειδικότητάς τους και παράλληλα προσπάθεια επιβολής εντατικοποίησης όχι μόνον σε αυτούς τους δύο αλλά στο σύνολο των εργαζομένων.

Να υπενθυμίσουμε ότι το πρόβλημα στο ΚΕΠ του δήμου Βόλου στην οδό Ιάσονος δημιουργήθηκε όταν ο δήμαρχος αποψίλωσε την υπηρεσία από υπαλλήλους του οποίους μετέφερε αλλού. Έτσι προκλήθηκε η ταλαιπωρία των δημοτών. Ο «θεωρητικός» του Καλλικράτη – που έγινε κατ’ επιταγή της Ευρωπαίκής Ενωσης και με στόχο την μετατροπή των δήμων σε επιχειρήσεις, Π. Σκοτινιώτης, – αφού έβαλε πλάτη να περάσουν οι τελευταίες επιλογές της δικομματικής κυβέρνησης (ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ) με την στήριξη της ΔΗΜΑΡ για τις απολύσεις και διαθεσιμότητες, τώρα ξεκινά την εφαρμογή αυτές τις διοικητικές μεταβολές για να ρίξει στάχτη στα μάτια των δημοτών ότι τάχα νοιάζεται για την εξυπηρέτησή τους.

Καλούμε την Ένωση συντακτών Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας – Εύβοιας, τώρα που ξεμπέρδεψε με τις «αγωνιστικές της κινητοποιήσεις» για την ΕΡΤ, να αντιδράσει γι’ αυτές τις επιλογές του Π. Σκοτινιώτη, χωρίς πάντως να τρέφουμε αυταπάτες για την στάση που τελικά θα κρατήσει.

Οι μόνο που τελικά που μπορούν να βάλουν φρένο είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, που συσπειρωμένοι στις Επιτροπές αγώνα του ΠΑΜΕ στην Αυτοδιοίκηση και στον Τύπο, στο ίδιο στρατόπεδο και απέναντι μας να έχουμε τον κύριο αντίπαλο μας.

Την μεγαλοεργοδοσία, τις πολυεθνικές, την λυκοσυμμαχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τους πολιτικούς εκπρόσωπους του κεφαλαίου, τα τσιράκια τους στο συνδικαλιστικό κίνημα. Μπορούμε να τους βάλουμε εμπόδια να τους δυσκολέψουμε, βαδίζοντας σταθερά και αταλάντευτα στο δρόμο του ενιαίου μετώπου και της κοινής δράσης και συμμαχίας της εργατικής τάξης με τα άλλα λαϊκά στρώματα που πλήττονται το ίδιο. Σε ρήξη και για την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου. Για να ανοίξουμε την προοπτική του άλλου δρόμου ανάπτυξης που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των εργαζομένων και όχι τα κέρδη του κεφαλαίου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει