ΔΑΣ-ΟΤΑ: «Ξεπέρασε τα όρια του θράσους και της υποκρισίας ο δήμαρχος Βόλου»

Ανακοίνωση της ΔΑΣ-ΟΤΑ, μέσω της οποίας καταγγέλει μεθοδεύσεις για την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών πρασίνου και καθαριότητας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Ξεπέρασε τα όρια του θράσους και της υποκρισίας ο δήμαρχος Βόλου κ. Π. Σκοτινιώτης με την δήλωση του περί στήριξης του των εργαζομένων απέναντι στις νέες απολύσεις της συγκυβέρνησης, της Ε.Ε και του κεφαλαίου. Δεν πάει καιρός που ανάλογη δήλωση είχε κάνει και για τους “διαθέσιμους” του Δήμου Βόλου. Tότε με κροκοδείλια δάκρυα έτρεξε να κάνει και την πρώτη δήλωση στήριξης στο ξεκίνημα ακόμη των πολυήμερων κινητοποιήσεων των εργαζομένων του δήμου Βόλου. Σύντομα αποκάλυψε ότι δεν ήταν τίποτε άλλο από επικοινωνιακό σώου αφού ακολούθησαν από τον ίδιο η εφαρμογή του δόγματος νόμος και τάξη, η υπονόμευση του αγώνα, η εισαγγελική παρέμβαση, η λυσσαλέα επίθεση, οι διώξεις και το άγριο κυνηγητό στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και προς τους εργαζόμενους που κράτησαν επί πενήντα μέρες ψηλά τη σημαία του αγώνα.

Καταγγέλλουμε το σταδιακό πέρασμα της υπηρεσίας πρασίνου στον ιδιώτη, δίνοντας την κοπή των χόρτων σε εργολάβο, με τη δικαιολογία του αντιδημάρχου Π. Πελεκάνου ότι δεν υπάρχει προσωπικό, καθώς επίσης την ανάθεση σε εταιρεία security της φύλαξης στην καθαριότητα.

Από καιρό είχαμε προειδοποιήσει ότι η πολυδιαφημισμένη αναδιάταξη των υπηρεσιών (καθαριότητας, πρασίνου, κεπ, δημοτολόγιο, ληξιαρχείο, τεχνική, νεκροταφείο κ.λπ.) στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του Δημόσιου Τομέα, με το εξαντλητικό ωράριο επτά συνεχόμενων ημερών για όσους εργαζόμενους απέμειναν, δεν είναι τίποτε άλλο από την πιλοτική εφαρμογή της υποβάθμισης και απαξίωσης συνολικά των υπηρεσιών του Δήμου Βόλου και το ξεπούλημα τους στους ιδιώτες.

Η υποβάθμιση της υπηρεσίας καθαριότητας έχει και εποπτεία και σχεδιασμό. Οι σωροί των σκουπιδιών στη πόλη, οι άπλυτοι κάδοι, η εγκατάλειψη των οχημάτων, με εργαζόμενους χωρίς τα είδη ατομικής προστασίας, με οφειλόμενο γάλα εδώ και δεκαεπτά μήνες, χωρίς ιατρική παρακολούθηση, με ιατρικές εξετάσεις που πληρώνουν από την τσέπη τους, οι απειλές, οι μετακινήσεις-διωγμοί για τις δήθεν ανάγκες του ενιαίου Καλλικρατικού Δήμου και η αντικατάσταση τους από την ομάδα των “έμπιστων”, όπως θέλει να φτιάξει η αντιδήμαρχος Ν. Οικονόμου με πολιτικές παρεμβάσεις στο διευθυντή καθαριότητας, το κλίμα τρομοκρατίας, είναι ο προπομπός της ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας.

Στο “έργο” της η δημοτική αρχή βρίσκει πολύτιμο συνεργό και συμπαραστάτη το εργοδοτικό προεδρείο του Συλλόγου μας(ΔΗΜΑΡ-ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ-ΠΑΣΟΚ), που όλοι μαζί ως ενιαία παράταξη αρνούνται εδώ και δέκα μέρες, έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου. Συνεχίζουν στον ίδιο δρόμο του ξεπουλήματος των δικαιωμάτων των εργαζομένων με διάφορα προσχήματα.
Αυτά είναι λίγα από τα αποτελέσματα της διαβόητης ανάπτυξης που διαφημίζεται από όλες τις μεριές. Ο στόχος τους είναι πόλεις που θα έχουν ”κάτω τους οχετό, μέσα τους τίποτα, κι από πάνω τους δυσοσμία”, όπως έγραφε ο Μπρεχτ.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συμπορευτούν με τις ταξικές δυνάμεις, για ένα ρωμαλέο ταξικό κίνημα που θα αντιπαλέψει τη βάρβαρη επίθεση συγκυβέρνησης, Ε.Ε και κεφαλαίου και δημοτικών αρχών. Καλούμε τους συνάδελφους να συμμετέχουν μαζικά στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας στις 17 Ιούνη στο Δημαρχείο Βόλου, στις 12 το μεσημέρι δίνοντας δυναμική απάντηση, με τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης, στους εργοδοτικούς συνδικαλιστές και στη βάρβαρη επίθεση της δημοτικής αρχής, της συγκυβέρνησης, ΕΕ και του κεφαλαίου. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στην τοπική διοίκηση, ιδίως εκείνους που δεν είναι συνδικαλισμένοι και οργανωμένοι να οργανωθούν στο κλαδικό Συνδικάτο ΟΤΑ Μαγνησίας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει