ΔΑΣ-ΟΤΑ: Ούτε βήμα πίσω από τις κατακτήσεις μας. Αγώνας για ΣΣΕ. Αγώνας για ανάκτηση των απωλειών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Η ΔΑΣ-ΟΤΑ Μαγνησίας καταγγέλλει στους δημοτικούς υπαλλήλους του νομού μας τη στάση της πλειοψηφίας του Συλλόγου (Στάχτου Θάλεια, Μαγιάκος Γιώργος, Καραμανλή Αίγλη, Μπάλλας Διονύσης, Μπιρμπίλης Κώστας, Τζουρβατζής Απόστολος) στο ζήτημα της εκδίκασης του ποινικού μέρους της υπόθεσης για τη μη χορήγηση του Γάλακτος στους δικαιούχους εργαζομένους του Δήμου Βόλου από τη Δημοτική Αρχή Σκοτινιώτη κατά τα έτη 2011 (β΄ εξάμηνο)-2012-2013, την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου με κατηγορούμενο τον τότε Αντιδήμαρχο Η. Ξηρακιά. Θυμίζουμε ότι μετά από αγώνα των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, των δημοτικών συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης και των ίδιων των εργαζομένων πήρε το δρόμο της Δικαιοσύνης αυτή η κατάφωρη παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας, με την καταπάτηση της ΣΣΕ, που αγγίζει σε ποσό το 1,5 εκ. ευρώ.

Αφού στο ΔΣ της Παρασκευής 23/9/2016 απέρριψαν κατηγορηματικά την πρόταση για προκήρυξη στάσης εργασίας ώστε να δοθεί συλλογικά, μαζικά και μαχητικά το μήνυμα της ανυποχώρητης στάσης των εργαζομένων απέναντι σε όσους επιβουλεύονται τα δικαιώματά μας, αρνήθηκαν στην ουσία ακόμη και την έκδοση ανακοίνωσης που αποφασίστηκε ΟΜΟΦΩΝΑ, περνώντας την από λογοκρισία ή τηρώντας παρελκυστική τακτική, με σκοπό να μην πάρει την αρμόζουσα δημοσιότητα το θέμα. Καημός τους να μη θιγεί στην ουσία της η αντιλαϊκή πολιτική απ΄ όπου κι αν προέρχεται και να αποδοθεί άσπιλη η πρώην δημοτική αρχή. Προσπαθούν να εφαρμόσουν ζώνη αγνότητας σε μια… μειξοπαρθένα, που πρωτοστάτησε στην καταστολή των αγώνων στέλνοντας τους εισαγγελείς στα αμαξοστάσια και τα στελέχη της στις συνδιασκέψεις της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης των Δημάρχων του κ. Μπουτάρη και του κ. Φούχτελ.

Ο αντι-ΠΑΜΕ θίασος της Προέδρου βέβαια ενισχύεται στην τακτική που ακολουθεί από τον-γνωστό για τις υποκριτικές του ικανότητες στο ερασιτεχνικό θέατρο και όχι μόνο- εκπρόσωπο του ΜΕΤΑ Διονύση Μπάλλα, με τον οποίο συνυπογράφουν κείμενα και ασκούνται στη συνεννόηση μέσω της νοηματικής στη διάρκεια των συνεδριάσεων. Ο τελευταίος, αφού υπερθεμάτισε ότι θα συμφωνούσε με την κήρυξη στάσης εργασίας και σε επίπεδο νομού, κατέχοντας την τέχνη των κυβιστήσεων που δίδαξαν επαρκώς Τσίπρας, Λαφαζάνης & ΣΙΑ, καταψήφισε την πρόταση της ΔΑΣ (ίσως να προετοιμάζεται και για καριέρα στην όπερα Μπούφα…).

Υποβάθμισαν λοιπόν ένα θέμα που συνδέεται άμεσα με την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας ενώ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μέσω του Μισθολογίου έχει χαράξει ως προοπτική των Βαρέων –Ανθυγιεινών την εναρμόνιση (πετσόκομμα) με το καθεστώς της Ευρωπαϊκής Ένωσης έως τα τέλη του 2017 και συζητά με τους «θεσμούς» τον περιορισμό των συνδικαλιστικών ελευθεριών και του δικαιώματος στην απεργία με την εκκωφαντική σιωπή ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ-ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ-ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.

Περιέργως πώς, επίσης, δεν έγινε η παραμικρή αναφορά στη συνεδρίαση του Δ.Σ για την ημερίδα που διοργανώνεται από την ΚΕΔΕ για τον «Καλλικράτη» στις 17-18 Οκτωβρίου στο Βόλο, όπου μεταξύ άλλων θα χαιρετίσουν ο Υπουργός Εσωτερικών, ο ασκών καθήκοντα Δημάρχου Βόλου και ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Δεν τους ενημέρωσε άραγε ο επικεφαλής της παραταξής τους και ειδικότερα το Γενικό Σύμβουλο Γιώργο Μαγιάκο ή απλώς δεν θέλουν να τοποθετηθούν για ό,τι αντιλαϊκό και αντεργατικό προωθήθηκε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με το Νόμο του Ραγκούση, την πλήρη συμφωνία της ΚΕΔΕ και τη θετική γνωμοδότηση της ηγεσίας της ΠΟΕ –ΟΤΑ, που συνυπέγραψαν ο πρώην πρόεδρος Μπαλασόπουλος με τον Τσούνη (έγγραφα 190/18-2-2010 και 453/26-4-2010);

Εμείς καλούμε τους συναδέλφους να πρωτοστατήσουν στην ενημέρωση όλων των εργαζομένων και με την παρουσία τους στα Δικαστήρια να στείλουν μήνυμα απομόνωσης του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού. Να δυναμώσουν την πάλη τους μαζί με το ΠΑΜΕ για τη διεκδίκηση των απωλειών που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια, την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, την κατάργηση του Νόμου-λαιμητόμου για το Ασφαλιστικό πυκνώνοντας τις γραμμές της Λαϊκής Συμμαχίας που χτίζεται, για να χτυπηθεί στη ρίζα της η πολιτική Κεφαλαίου-Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΔΝΤ στη χώρα μας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει