ΔΑΣ-ΟΤΑ: Στάση εργασίας από τις 7.00 μέχρι τις 12.00

“Παλεύουμε με την εργατική λαϊκή οικογένεια για αποκλειστικά Κρατικούς Δημόσιους Δωρεάν παιδικούς σταθμούς”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Συνάδελφοι,
Μετά από δύο χρόνια αντιλαϊκής επίθεσης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με μόνους ικανοποιημένους τον ΣΕΒ και τους τροϊκανούς, μας εξαγγέλλει, για άλλη μια φορά, τη 2χρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή. Χορτάσαμε από κενές προπαγανδιστικές διακηρύξεις και από τα λεγόμενα αντίμετρα της εξαθλίωσης που επιχειρεί να τα κουμπώσει σε αυτή τη φάση γύρω από το παιδί και την οικογένεια. Στα κομπογιαννίτικα της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων καλούμε τους συναδέλφους, και τους γονιούς να μην τσιμπήσουν.

Γι’ αυτό και είναι αθλιότητα η στάση της πλειοψηφίας στην ΠΟΕ – ΟΤΑ και του ΠΑΣΥΒΝ που κάθε χρόνο τέτοιο καιρό κινητοποιούνται στο όνομα, τάχα, των παιδιών και των οικογενειών τους ενάντια στην θεσμοθέτηση της 2χρονης υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής γιατί θα τους πάρει την «πελατεία»!!

Την στιγμή που: Στους παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία, χιλιάδες συνάδελφοι μας (παιδαγωγοί και βοηθητικό προσωπικό) δουλεύουν με κάθε είδους εργασιακή σύμβαση, με τσεκουρεμένα εργασιακά δικαιώματα και ακόμη περισσότεροι είναι στην ουρά της ανεργίας. Χιλιάδες παιδιά της προσχολικής ηλικίας δε βρίσκουν μια θέση στους παιδικούς σταθμούς και τα νηπιαγωγεία. Χιλιάδες γονείς, πρέπει να φλερτάρουν, τουλάχιστον, με την εξαθλίωση για να βρουν μια θέση σε αυτούς. Η δουλειά μας, εξαιτίας των ελλείψεων σε προσωπικό, έχει εντατικοποιηθεί. επιχειρηματική δράση στο χώρο της αγωγής του παιδιού αλωνίζει και απολαμβάνει, ως ισότιμος εταίρος, τη δημόσια χρηματοδότηση.

Αντί, λοιπόν να μπουν στο επίκεντρο της πάλης οι σύγχρονες ανάγκες των εργαζόμενων, των παιδιών και των λαϊκών οικογενειών επιλέγουν με τη στάση τους να νομιμοποιούν την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί και να εξυπηρετούν τα αντιλαϊκά σχέδια της κυβέρνησης.

Συνάδελφοι, γυρίστε τους την πλάτη. Η πλειοψηφία στην Ομοσπονδία, μαζί με τα δεκανίκια της πρέπει να χρεωθούν την άθλια στάση τους που οδηγεί στη διάσπαση των εργαζομένων, και την ανθρωποφαγία, εξυπηρετώντας την πολιτική της κυβέρνησης που ενιαία τσακίζει εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα.

Το χρόνιο αίτημα της υποχρεωτικότητας της 2χρονης προσχολικής αγωγής δημόσιας και δωρεάν, ενταγμένης στην ανάγκη του ενιαίου 12χρονου σχολείου, δεν έρχεται σε αντιπαράθεση με την ανάγκη της πάλης για πλήρη και ολοκληρωμένη ανάπτυξη των δημόσιων δωρεάν δομών αγωγής και φροντίδας βρεφών και νηπίων με αποκλειστική ευθύνη και χρηματοδότηση του κράτους. Κάθε καλοπροαίρετος συνάδελφος και συναδέλφισσα μπορεί να το καταλάβει.

Δεν έχουμε αυταπάτες ότι τούτη η κυβέρνηση, το κράτος και η ΕΕ θα ικανοποιήσουν ποτέ σε έκταση και βάθος τις πραγματικά σύγχρονες ανάγκες του παιδιού και της οικογένειας. Απεναντίας θα ξηλώνουν ό,τι έχει απομείνει όσο δεν θα βρίσκουν μπροστά τους την οργανωμένη λαϊκή πάλη.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά την Πέμπτη 11 Μαΐου στην ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, από τις 7:00 μέχρι τις 12:00. παραμερίζουμε τον συντεχνιασμό, παλεύουμε με την εργατική λαϊκή οικογένεια για:
1. Αποκλειστικά Κρατικούς Δημόσιους Δωρεάν παιδικούς σταθμούς. Με γενναία και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κατάργηση κάθε εισφοράς των γονιών. Κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών.
2. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων στους Σταθμούς χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων σε παιδαγωγικό, βοηθητικό προσωπικό, με πλήρη μισθολογικά – εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους.
3. Να ολοκληρωθεί άμεσα ο έλεγχος καταλληλόλητας των Παιδικών Σταθμών και να εκπονηθεί ταχύτατα πρόγραμμα επισκευών και άλλων αναγκαίων παρεμβάσεων. Δημιουργία νέων παιδικών σταθμών, τόσων που να καλύπτουν τις ανάγκες όλων των παιδιών. Αποκλειστική διάθεση των ευρωπαϊκών κονδυλίων για την επέκταση και ενίσχυση των δημόσιων δομών και όχι χρηματοδότηση των ιδιωτών.
4. Προτεραιότητα για τα παιδιά των μονογονεϊκών οικογενειών, των ανέργων, των μεταναστών, των φτωχών αυτοαπασχολουμένων, που σήμερα δεν μπορούν να καταγραφούν ούτε καν στους καταλόγους των ανέργων και των φτωχών αγροτών.
5. Ενιαίο, παιδαγωγικά αναβαθμισμένο και επιστημονικά θεμελιωμένο πρόγραμμα αγωγής και φροντίδας του παιδιού με βάση τις ανάγκες της κάθε ηλικίας ώστε να αναπτύσσεται σωματικά, νοητικά, και να κοινωνικοποιείται ομαλά το παιδί.
6. Ενιαίες Παιδαγωγικές σχολές, με Τμήματα προσχολικής ηλικίας που θα αποφοιτούν οι παιδαγωγοί αυτής της ηλικίας και θα έχουν τις γνώσεις και την παιδαγωγική κατάρτιση για να δουλέψουν με κάθε ηλικιακή ομάδα της προσχολικής ηλικίας.
7. Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τις συνθήκες υγιεινής, ασφάλειας και διατροφής των παιδιών στους Σταθμούς.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να δώσουμε απάντηση συνολικά στην Αντιλαϊκή επίθεση τις κυβέρνησης με ΑΠΕΡΓΙΑ την Τετάρτη 17 Μαΐου και συγκέντρωση στις 10.00 το πρωί στην Πλατεία Πανεπιστημίου, ώστε να σημάνει γενικός ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ και να ανατρέψουμε τα σχέδια τους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει