Δείγμα αλαζονείας ο πρωθυπουργός να σπάει τα μέτρα της καραντίνας
Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2020, 04:32

Για «μαύρο Νοέμβριο» που «έδειξε ότι η κυβέρνηση δεν προετοιμάστηκε ποτέ ουσιαστικά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας», έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό TRT Θεσσαλίας.

«Η κυβέρνηση ποτέ δεν προχώρησε σε ουσιαστική ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας», τόνισε ο Ν. Ηλιόπουλος, προσθέτοντας ότι «μάλλον είναι πιο εύκολο για την κυβέρνηση να σχεδιάζει αεροδιακομιδές ασθενών στην Αθήνα, παρά να δημιουργεί ΜΕΘ και να κάνει μόνιμες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών». «Η στάση της κυβέρνησης απέναντι στο δημόσιο σύστημα υγείας φαίνεται άλλωστε από το γεγονός ότι στον προϋπολογισμό για το 2021, μειώνει τους διαθέσιμους πόρους για την υγεία κατά 600 εκατ. ευρώ εν μέσω πανδημίας!», υπογράμμισε.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι «παραπλανητικά η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι έδωσε επιπλέον 293 εκατ. ευρώ στον ΕΟΠΥΥ για την υγεία καθώς, με βάση τα στοιχεία, τα 263 εκατ. από αυτά δόθηκαν από το κράτος ώστε να καλυφθούν οι ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων που βρέθηκαν σε αναστολή και μόλις τα 30 εκατ. για τη δημόσια υγεία».

Όσον αφορά τις επιτάξεις ιδιωτικών κλινικών, ο Ν. Ηλιόπουλος σημείωσε ότι η κυβέρνηση «όχι μόνο έχει διπλασιάσει την αποζημίωση που δίνει στους ιδιώτες για κάθε κλίνη ΜΕΘ, αλλά προχωρά στην καταβολή της αποζημίωσης για όλες τις ιδιωτικές κλίνες, στις κλινικές που επιτάσσει, είτε νοσηλεύονται εκεί ασθενείς είτε μένουν κενές!».

Συνεχίζοντας, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «δεν παίρνει όμως τα απαραίτητα μέτρα ούτε για τη στήριξη της κοινωνίας που πλήττεται από τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας», υποστηρίζοντας ότι «για τους εργαζόμενους σε αναστολή, το δώρο Χριστουγέννων φέτος δεν θα δοθεί στη βάση του ονομαστικού τους μισθού, αλλά στη βάση της μηνιαίας αποζημίωσης των 534 ευρώ!». «Η κυβέρνηση θα μπορούσε να καλύψει φέτος αυτό το δώρο με κόστος 1,4 δισ.», τόνισε ο Ν. Ηλιόπουλος, «στηρίζοντας εργαζόμενους και επιχειρήσεις».

Σημείωσε, ακόμα, ότι “η κυβέρνηση επιμένει αντί για ενίσχυση να χορηγεί δάνεια όπως η επιστρεπτέα προκαταβολή”, ενώ “αντίθετα πρέπει να προχωρήσει σε μια γενναία μη επιστρεπτέα ενίσχυση, που θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν στοιχειωδώς τις δραματικές συνέπειες και του δεύτερου lockdown».

Αναφερθείς στο θέμα της διπλής καταγραφής των κρουσμάτων της πανδημίας, έκανε λόγο για δείγμα αδιαφάνειας και προανήγγειλε πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία «και στη Βουλή αλλά και στον ΠΟΥ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστε η κυβέρνηση να δώσει επαρκείς εξηγήσεις στην κοινωνία».

Όσον αφορά, τέλος, το ζήτημα που προέκυψε από τις φωτογραφίες που δείχνουν τον πρωθυπουργό να έχει πάει για βόλτα με ποδήλατο στην Πάρνηθα την περασμένη Κυριακή, μαζί με αρκετά άτομα, χωρίς να τηρούνται μέτρα προστασίας, υπογράμμισε ότι «το λιγότερο που μπορεί να κάνει ο κ. Μητσοτάκης είναι να ζητήσει συγγνώμη». Απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο που έκανε λόγο για έναν «ανθρώπινο πρωθυπουργό», ο Ν. Ηλιόπουλος σημείωσε ότι «δεν είναι δείγμα ανθρωπιάς ο πρωθυπουργός να σπάει τα μέτρα της καραντίνας, είναι δείγμα αλαζονείας». «Δεν είναι δείγμα ανθρωπιάς να νομίζει ότι μπορεί να διασκεδάσει τη στιγμή που η χώρα μαστίζεται από την πανδημία, ούτε είναι δείγμα ανθρωπιάς αυτό να συμβαίνει τη στιγμή που δε λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα για την ενίσχυση του ΕΣΥ και την αντιμετώπιση της οικονομικής καταστροφής», πρόσθεσε.

«Ξέρουμε, βέβαια, ότι η συγγνώμη και η ευθύνη είναι άγνωστες λέξεις και για τον κ. Μητσοτάκη και για τους υπουργούς του», κατέληξε ο Νάσος Ηλιόπουλος.Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει