Δείτε το ηλεκτρικό Ford SuperVan 4.2 των 1.400 ίππων, να κάνει νέο ρεκόρ στην ανάβαση Pikes Peak


Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η ανάβαση Pikes Peak στο Κολοράντο είναι μια εξαντλητική δοκιμασία που ξεκινά από τα 2.8χλμ. πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Πάνω από 150 στροφές χωρίζουν την εκκίνηση από τη γραμμή τερματισμού στην κορυφή των 4.3χλμ. με την ιστορία της ανάβασης να ξεκινά από το μακρινό 1916.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ford προετοίμασε κατάλληλα το SuperVan της και πραγματοποίησε την ανάβαση με τον θρύλο οδηγό Romain Dumas (ο οποίος κατέχει το ρεκόρ ταχύτερης ανάβασης το 2014 και το 2016). Ναι η Ford πραγματοποίησε νέο ρεκόρ στην απαιτητική ανάβαση Pikes Peak σημειώνοντας χρόνο 8 λεπτά και 40 δευτ.

Το SuperVan 4.2 χρησιμοποιεί τρεις ηλεκτροκινητήρες συνδυαστικής ισχύς 1.400 ίππων (το SuperVan 4.0 απέδιδε 1.972 άλογα ήταν όμως κατά 400 κιλά βαρύτερο) και ειδικά για τον αγώνα είχε άλλη ρύθμιση σε φρένα, αναρτήσεις και ύψος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ημέρα του αγώνα, η Ford ολοκλήρωσε τη διαδρομή σε 8 λεπτά και 47,682 δευτερόλεπτα, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ της Open Class κατηγορίας των 9 λεπτών και 24,433 δευτερολέπτων που είχε σημειωθεί το 2019.

Η Ford δημοσίευσε ένα απίθανο βίντεο στο οποίο όχι μόνο δείχνει την προετοιμασία και την προσπάθεια του ρεκόρ, αλλά και το πως επέλεξε να αγωνιστεί με το SuperVan, προκαλώντας την έκπληξη όλων των επαγγελματιών οδηγών της εταιρίας στα υπόλοιπα πρωταθλήματα του κόσμου.

Αξίζει να το δείτε.

 Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει