Δειγματοληπτικός έλεγχος στην Άχνα έπειτα από τον εντοπισμό 27 κρουσμάτων


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020, 10:57

Ανησυχία προκάλεσε ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που εντοπίστηκαν στο σωματείο του Εθνικού Άχνας, με αποτέλεσμα να σπεύσει ειδικό κλιμάκιο στην περιοχή προκειμένου να πραγματοποιηθούν δωρεάν δειγματοληπτικοί έλεγχοι στους πολίτες. Συνολικά 27 άτομα μολύνθηκαν από τον ιό, γι’ αυτό ο δειγματοληπτικός έλεγχος, «άρχισε από τις 8 το πρωί της Δευτέρας, σε μια προσπάθεια τερματισμού της εξάπλωσης του ιού μετά τον εντοπισμό 27 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στο σωματείο του Εθνικού Άχνας. Σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, ο δωρεάν δειγματοληπτικός έλεγχος για κορωνοϊό μέσω της NIPD GENETICS διεξάγεται στην πλατεία της Κοινότητας, ενώ μέχρι τις 9:00 το πρωί λήφθηκαν άνω των 100 δειγμάτων», δήλωσε ο Κοινοτάρχης Νίκος Βάσιλας,

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Κοινοτάρχης είπε πως «συνολικά στην Κοινότητα σήμερα και αύριο θα διενεργηθούν 500 τεστ κορωνοϊού. Από τις πληροφορίες που λάβαμε τα επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid-19 στον Εθνικό Αχνας ανήλθαν στα 27, γεγονός που ανησυχεί πολύ τους κατοίκους όσον αφορά τη γρήγορη εξάπλωση του κορωνοϊού».

Πρόσθεσε ακόμα ότι «η ανησυχία διαφάνηκε από την προσέλευση των πολιτών στο σημείο δειγματοληψίας για να υποβληθούν σε τεστ. Από την πλευρά του το Κοινοτικό Συμβούλιο στέλνει καθημερινά μηνύματα στους κατοίκους της Άχνας για να τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας που εξέδωσαν το Υπουργείο Υγείας και η επιδημιολογική ομάδα».

Ταυτόχρονα, σημείωσε, «όσοι μεταβαίνουν στην πλατεία της Κοινότητας για να δώσουν δείγμα για τεστ, πρέπει να φορούν μάσκα και να τηρούν τα δύο μέτρα απόστασης μεταξύ τους, ενώ υπάρχουν άτομα του Κοινοτικού Συμβουλίου, τα οποία ελέγχουν κατά πόσον τα συγκεκριμένα μέτρα λαμβάνονται από όλους».

Σε άλλη ερώτηση, ο Κοινοτάρχης απάντησε πως «σίγουρα η Κοινότητα θα ξεπεράσει και αυτό το πρόβλημα. Αυτός ήταν άλλωστε και ο λόγος για τον οποίο κινηθήκαμε αμέσως και ενεργήσαμε για να διεξαχθεί δειγματοληπτικός έλεγχος ούτως ώστε σε περίπτωση που υπάρχουν εστίες μόλυνσης μέσα σε οικογένειες να εντοπιστούν και να απομονωθούν, με απώτερο στόχο η Κοινότητα να μείνει καθαρή».

Οσον αφορά το Δημοτικό Σχολείο της Άχνας, ο κ. Βάσιλας είπε πως «όλα τα μέτρα λαμβάνονται και εκεί, ενώ μέχρι να ολοκληρωθούν οι δειγματοληψίες έχουν κλείσει προληπτικά ο βρεφοκομικός σταθμός και το νηπιαγωγείο της Κοινότητας. Απευθύνουμε έκκληση σε όλους τους κατοίκους να προσέλθουν και να υποβληθούν σε τεστ προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού στην Κοινότητα», κατέληξε ο ίδιος.

 

Πηγή: sigmalive.com


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020, 10:57

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει