ΔΕΙΤΕ και ΑΚΟΥΣΤΕ την πρώτη ομιλία του Χρ. Μπουκώρου στη Βουλή

Παρέμβαση στο Ν/Σ αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης

Την πρώτη ομιλία του στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής, κατά την κοινή συνεδρίαση των κοινοβουλευτικών Επιτροπών Κοινωνικών Υποθέσεων, Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης σχετικά με το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, πραγματοποίησε ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. και μέλος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων Χρήστος Μπουκώρος.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του Βουλευτή, ο Bουλευτής άσκησε δριμεία κριτική, λέγοντας ότι το νομοσχέδιο κινείται μεταξύ φιλανθρωπίας και ελεημοσύνης, περιορίζεται σε πενιχρά επιδόματα και δεν κάνει χρήση των σύγχρονων εργαλείων, όπως η διανομή κοινωνικών μερισμάτων και η εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.

Κριτική άσκησε και για το γεγονός ότι αγνοούνται παντελώς από τις προβλέψεις του νομοσχεδίου, φορείς και δομές που παρέχουν σπουδαίο ανθρωπιστικό έργο καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης και οι οποίοι θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν τους λιγοστούς οικονομικούς πόρους που προβλέπει το νομοσχέδιο, παράγοντας μεγαλύτερο αποτέλεσμα για τους συμπολίτες που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.

Ιδιαίτερη αναφορά ο Χρ. Μπουκώρος έκανε στο σπουδαίο έργο δομών και θεσμών της Μαγνησίας, καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης, όπως της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος, του Κοινωνικού Παντοπωλείου του δήμου Βόλου, του Κοινωνικού Ιατρείου και του Κοινωνικού Φαρμακείου, για τα οποία ζήτησε την ενίσχυσή τους από την πλευρά των αρμόδιων υπουργείων, ώστε να συνεχίσουν το έργο τους.

Έντονα επέκρινε το γεγονός ότι ενώ η ανθρωπιστική κρίση ήταν πρώτο θέμα στην ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση, ως κυβέρνηση φέρνει σήμερα ένα νομοσχέδιο με προχειρότητα, ελλειμματικό στην τεκμηρίωσή του και χωρίς συγκεκριμένους στόχους, ώστε να αναχαιτίσει το φαινόμενο της φτώχειας. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ότι χειρίζεται το θέμα με επικοινωνιακούς όρους, όπως ακριβώς και τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους.

Για το δεύτερο μέρος του νομοσχεδίου, σχετικά με τη συγκρότηση ελεγκτικών αρχών για την καταπολέμηση της διαφθοράς, απευθυνόμενος στον υπουργό Παν. Νικολούδη, ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος του ευχήθηκε να πετύχει στο έργο του, σημειώνοντας ότι η πάταξη της διαφθοράς αποτελεί διαχρονικό εθνικό στρατηγικό στόχο. Επισήμανε, ωστόσο, ότι η αποδοχή σημαντικών νομοτεχνικών βελτιώσεων από την πλευρά της κυβέρνησης καταδεικνύει ότι και αυτό, το δεύτερο μέρος του νομοσχεδίου, διακρίνεται για τη βιασύνη και την ελλειμματική του προσέγγιση.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει