Δεκαήμερη επίσκεψη εκπροσώπων του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Πηλίου στη Κύπρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Δεκαήμερη επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί από χθες ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Πηλίου κ. Στέργιος Παπαϊωάννου μαζί με τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Αθανάσιο Δαλαμάγκα και τον διευθυντή της Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων κ. Κώστα Ευσταθίου.

Οι εκπρόσωποι του Ινστιτούτου κατά την παραμονή τους στην Κύπρο θα επισκεφθούν διαδοχικά:

Μέλη του υπουργικού συμβουλίου της Κυπριακής κυβέρνησης, τον πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής, τον πρέσβη της Ελλάδας στην Κύπρο, τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο, τον Σεβασμιότατο μητροπολίτη Λεμεσού κ.κ. Αθανάσιο, τον Σεβασμιότατο μητροπολίτη Κύκκου και Τηλλυρίας κ.κ. Νικηφόρο, τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού κλπ.

Επίσης θα παρακολουθήσουν την διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών που γίνονται στις 18 Δεκεμβρίου 2016 και θα συναντηθούν με τον πρόεδρο της Ένωσης Δήμων της Κύπρου και το γενικό γραμματέα της Ένωσης Κοινοτήτων Κύπρου.

Σκοπός της επίσκεψης είναι η ενημέρωση σε θέματα πολιτιστικής κληρονομιάς και οι προοπτικές ένταξης Δήμων και φορέων της Κύπρου σε διακρατικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το Πήλιο ,η αναδιάρθρωση καλλιεργειών- αρωματικά φυτά – οικολογικά προϊόντα και προστασία του περιβάλλοντος και εκδρομές σχολείων από την Ελλάδα στην Κύπρο και από την Κύπρο στην Ελλάδα για να γνωρίσουν οι μαθητές την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας.

Ακόμη, θα ενημερώσουν τις Κυπριακές Αρχές για τα δύο προγράμματα που υλοποιεί το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου «Δωρεάν Διακοπές για Όλους» , πρόγραμμα «Βάρναλης» και πρόγραμμα «Λιόντας» (www.pilio.net → προγράμματα).

Τέλος ο κ. Παπαϊωάννου θα συναντηθεί με επιχειρηματίες και Πηλιορείτες που διαμένουν μόνιμα στην Κύπρο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει