Δεκαεξάχρονη ακτιβίστρια προτάθηκε για Νόμπελ ΕιρήνηςΗ  Γκρέτα Θάνμπεργκ, είναι Σουηδή ακτιβίστρια 16 ετών που έχει προκαλέσει πολλούς πρωτοσέλιδους τίτλους επειδή έχει πρωτοστατήσει σε παγκόσμιο κίνημα για την ευαισθητοποίηση των νέων στις κλιματολογικές αλλαγές και προτάθηκε για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης.

Την Πέμπτη, τρία μέλη του Κόμματος της Σοσιαλιστικής Αριστεράς στη Νορβηγία, ανακοίνωσαν ότι πρότειναν την Θάνμπεργκ για την ανώτατη αυτή τιμή.

«Αν δεν κάνουμε προσπάθεια  για να σταματήσουμε την αλλαγή του κλίματος, θα είναι η αιτία που θα προκαλέσει πολέμους, συγκρούσεις και κύματα προσφύγων» δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων Agence France-Presse ο Freddy Andre Ovstegard, ένας από τους βουλευτές που πρότειναν την Γκρέτα Θάνμπεργκ.

«Η Γκρέτα Θάνμπεργκ ξεκίνησε μαζικό κίνημα το οποίο βλέπω ως σημαντική συνεισφορά στην ειρήνη» είπε ο ο Freddy Andre Ovstegard.

Η Θανμπεργκ ανταποκρίθηκε στην υποψηφιότητά της με δημοσίευμά της στο Twitter, γράφοντας: «Τιμημένη και πολύ ευγνώμων γι ‘αυτή την υποψηφιότητα».

Σύνταξη: Κ. Μπετινάκης


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2019, 12:01

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει