Δεκτή η συμβιβαστική πρόταση που κατέθεσε ο Χρήστος Μπουκώρος για τα λατομεία Νοτίου Πηλίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Νοτίου Πηλίου που πραγματοποιήθηκε χτες το μεσημέρι στο Κ.Ε.Γ.Ε Αργαλαστής παραβρέθηκε ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Μπουκώρος. Το πρώτο θέμα της συνεδρίασης αφορούσε τη διοικητική αποβολή των λατόμων της περιοχής από τους χώρους εξόρυξης.

Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν εκατοντάδες λατόμοι με τις οικογένειες τους. Το ξεκίνημα της συνεδρίασης χαρακτηρίστηκε από ένταση και διαμαρτυρίες. Στη συνέχεια, τοποθετήθηκαν ο Δήμαρχος Νίκος Φουρτούνας, ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου και οι επικεφαλείς όλων των δημοτικών παρατάξεων, ακλούθησαν οι εκπρόσωποι των λατόμων Νεοχωρίου, Συκής, Καλαμακίου και Αφετών.

Αμέσως μετά το λόγο πήρε ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος ο οποίος αφού χαρακτήρισε τα λατομεία της περιοχής ως μια από τις βασικές παραγωγικές δραστηριότητες του Νότιου Πηλίου, η οποία πρέπει να συνεχίσει απρόσκοπτα καθώς δίνει δουλειά σε περίπου χίλιους ανθρώπους, ζήτησε να πέσουν οι τόνοι και να υπάρξει σύγκλιση απόψεων για να βρεθεί λύση στο φλέγον πρόβλημα που ταλαιπωρεί την τοπική κοινωνία. Στο πλαίσιο αυτό ο βουλευτής πρότεινε την αναβολή λήψης απόφασης για δύο μήνες και στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, είτε με τη διεύρυνση της υπάρχουσας Επιτροπής Λατομείων, είτε με τη σύσταση νέας επιτροπής στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής, όλων των δημοτικών παρατάξεων και εκπρόσωποι των λατόμων από τα τέσσερα χωριά, να διερευνηθούν όλες οι νόμιμες δυνατότητες για το καθεστώς λειτουργίας των λατομείων. Επίσης ο κ. Mπουκώρος πρότεινε έργο της επιτροπής να είναι η διασφάλιση της παραγωγικής διαδικασίας στα λατομεία και η αποτροπή κάθε πιθανότητας αλλαγής του καθεστώτος εκμετάλλευσης. «Από τα λατομεία ζουν τέσσερα χωριά και πρέπει να παραμείνουν στα χέρια των λατόμων» είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Μαγνησίας, ο οποίος διακόπηκε αρκετές φορές από τα χειροκροτήματα των εκατοντάδων λατόμων και των οικογενειών τους.

Ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Ν. Φουρτούνας έσπευσε να χαρακτηρίσει την πρόταση του βουλευτή Μαγνησίας «εποικοδομητική και χρήσιμη» και υπογραμμίζοντας τη διάθεση του τα λατομεία να παραμείνουν στους λατόμους, πρότεινε να γίνει δεκτή η συγκεκριμένη πρόταση. Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόμοια πρόταση κατέθεσε και ο εκπρόσωπος της μείζονος αντιπολίτευσης Άγγελος Λεμονής.

Τελικά, το κλίμα ηρέμησε και σε ατμόσφαιρα συναίνεσης και σύμπνοιας αποφασίστηκε ομόφωνα η επανενεργοποίηση της επιτροπής λατομείων, η οποία εντός δύο μηνών θα πρέπει να έχει καταθέσει τις οριστικές της προτάσεις για το ζήτημα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει