Δεν ανοίγουμε διάλογο με το παράνομο, το ανιστόρητο και το παράλογοΠρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2022, 22:25

«Ο στόχος μας παραμένει ένας: Μέσα σε ένα αβέβαιο διεθνές περιβάλλον, η Ελλάδα να καταστεί πόλος σταθερότητας και προόδου. Οι νέοι της, μακριά από τις σκιές που τους περιβάλλουν, να κατακτήσουν μια ζωή καλύτερη από αυτή των γονιών τους». 

Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στο 13ο Τακτικό Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ με θέμα «Ελλάδα 2030».

Αναφερόμενος στις προκλήσεις από την Τουρκία επεσήμανε: «Οι γείτονες να τα βάζουν με την ιστορία και το διεθνές δίκαιο. Όμως κάθε ρητορικό, επιθετικό τους βήμα μετατρέπεται σε ένα ακόμα βήμα της δικής τους υποχώρησης προς το περιθώριο και τη διεθνή απομόνωση. Εμείς ζούμε στην πραγματικότητα κι ευχόμαστε μαζί με το όνομά τους να αλλάξουν και τη λογική τους. Αλλά δεν ανοίγουμε διάλογο με το παράνομο, το ανιστόρητο και το παράλογο», είπε στέλνοντας για άλλη μια φορά ένα ξεκάθαρο μήνυμα, προς τη γείτονα χώρα και ακολούθως πρόσθεσε: 

«Σήμερα, το εθνικό συμφέρον απαιτεί σταθερές συμμαχίες. Και τις έχουμε. Ισχυρή άμυνα. Και την χτίζουμε. Επίσης ικανότητα να προβάλλουμε παντού, όπου πρέπει και όπως πρέπει, τα δίκαιά μας τα οποία συμβαδίζουν πάντα με το Διεθνές Δίκαιο. Γι’ αυτό και κρατάμε τις πόρτες μας κλειστές σε προκλήσεις αλλά πάντα ανοιχτές στις συζητήσεις. Γιατί το νόμιμο επιχείρημα είναι και αυτό σήμερα ένα μεγάλο όπλο».

Παράλληλα ο πρωθυπουργός κατέστησε σαφές ότι: «Δεν χωρούν ίσες αποστάσεις απέναντι στον εισβολέα και στον αμυνόμενο. Είμαστε με την Ουκρανία γιατί είμαστε με την Ελευθερία και με τη Δημοκρατία, με την Ευρώπη και με την Ελλάδα».


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2022, 22:25Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει