Δεν γνώριζα τα προβλήματα που οδήγησαν στο φονικό ποδοπάτημα
Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2021, 03:40

Ο ράπερ Τράβις Σκοτ διαβεβαίωσε πως δεν γνώριζε για οποιοδήποτε πρόβλημα στη συναυλία του στο Astroworld, στο Χιούστον του Τέξας, τον περασμένο μήνα, το οποίο θα τον έκανε να διακόψει το σόου, στην πρώτη συνέντευξη που παραχώρησε μετά το ποδοπάτημα, στο οποίο σκοτώθηκαν 10 άνθρωποι.

Επισήμανε δε ότι δεν γνώριζε πως άνθρωποι είχαν σκοτωθεί ή τραυματιστεί εωσότου αποχώρησε από τη σκηνή.

Όμως, τόνισε πως ένιωσε ότι είχε ευθύνη στο να βρει τι ακριβώς συνέβη και να διασφαλίσει ότι κάτι τέτοιο δεν θα συνέβαινε ποτέ ξανά.

«Δεν γνώριζα τις ακριβείς λεπτομέρειες έως λεπτά πριν από τη συνέντευξη τύπου (μετά τη συναυλία), είπε ο Σκοτ στον ραδιοφωνικό παραγωγό Charlamagne tha God, σε μια συνέντευξη που προβλήθηκε την Πέμπτη στο κανάλι του στο YouTube.

Ο γνωστός ράπερ διέκοψε το σόου δύο φορές, μία για να καλέσει τους άνδρες ασφαλείας να βοηθήσουν έναν θαυμαστή του που είχε λιποθυμήσει, όμως σημείωσε πως ο θόρυβος στη σκηνή και τα πυροτεχνήματα καθιστούσαν δύσκολο για εκείνον να καταλάβει καλύτερα τι συνέβαινε.

«Θέλεις να βεβαιωθείς ότι οι θαυμαστές θα λάβουν την προσοχή που χρειάζονται. Οποιαδήποτε στιγμή μπορούσα να δω κάτι τέτοιο, αυτό έκανα. Διέκοψα τη συναυλία δυο φορές προκειμένου να βεβαιωθώ ότι όλοι ήταν καλά…Απλά δεν το άκουσα αυτό».

«Μπορείς μονάχα να βοηθήσεις με ό,τι μπορείς να δεις και ό,τι σου πουν, όποτε σου λένε να σταματήσεις, σταματάς», υπογράμμισε.

Δικηγόροι που εκπροσωπούν περισσότερους από 200 ανθρώπους, οι οποίοι τραυματίστηκαν από το πλήθος των 50.000 ανθρώπων έχουν καταθέσει πάνω από 90 μηνύσεις σε βάρος του Σκοτ και των διοργανωτών της συναυλίας, της Live Nation Entertainment Inc.

Οι δικηγόροι του Σκοτ, από την πλευρά τους, έχουν καταθέσει έγγραφα με τα οποία αρνούνται τη νομική ευθύνη για τους θανάτους και τους τραυματισμούς.

«Οι θαυμαστές έρχονται στο σόου για να ζήσουν μια όμορφη εμπειρία και έχω μια ευθύνη για να ανακαλύψω τι συνέβη εκεί. Έχω μια ευθύνη για να βρω τη λύση», είπε ο Σκοτ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης.

Ο 30χρονος μουσικός προέτρεψε τους θαυμαστές του να «ξεσπάσουν» και να κάνουν «τη γη να σειστεί», όμως, όπως τόνισε, το μόνο που ήθελε ήταν να τους κάνει να διασκεδάσουν.

«Αυτή η νύχτα ήταν σαν ένα κανονικό σόου… ο κόσμος δεν εμφανίστηκε εκεί απλά για να κάνει κακό. Ο κόσμος εμφανίστηκε εκεί για να περάσει καλά και τότε κάτι το ατυχές συνέβη».Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει